Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Τελείωσαν τα «ψέματα», «κύριοι»!


Η σκληρή -κατά πολλούς- (οικονομική) ποινή που επέβαλε η Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό (για όσα ακολούθησαν τη λήξη του 5ου αγωνα με τη Μακάμπι) και το σκεπτικό που την ακολούθησε (και δημοσιοποιήθηκε), αποτελεί το ηχηρότερο μήνυμα που έχει σταλεί ποτέ προς την ελληνική πλευρά από... Βαρκελώνη μεριά.
Τελείωσαν τα «ψέματα», «κύριοι»!
Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης...
Κι αυτό γιατί αφενός "συμπληρώνει" το αντίστοιχο πρόστιμο που προ ημερών είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό (για όσα ακολούθησαν τη λήξη του 4ου αγώνα με τη Σιένα) κι αφετέρου γιατί είναι ξεκάθαρο -κι επίσημα- ότι για τους οπαδούς των "αιωνίων", και τα... καμώματα τους, η διοργανώτρια του κορυφαίου διασυλλογικού πρωταθλήματος της Ευρώπης, μη έχοντας άλλη επιλογή και προφανώς υπομονή, επέλεξε πλέον την τακτική της "μηδενικής ανοχής".

Είναι πασιφανές ότι για την Ευρωλίγκα, οι οπαδοί των ελληνικών ομάδων δεν είναι μόνον τα... κακά παιδιά των ευρωπαϊκών γηπέδων, αλλά κυρίως τα... αδιόρθωτα, άρα και πως εφεξής δεν υπάρχει διάθεση για επιείκεια και συνεννόηση.

Είναι επίσης δεδομένο (για όλους) ότι πρόστιμα των 42 και 88 χιλιάδων αντίστοιχα... ουδόλως "πονούν" τους βαθύπλουτους ιδιοκτήτες των "αιωνίων", πολύ περισσότερο όσους μπουκάρουν στα γήπεδα, πετούν αντικείμενα, σημαδεύουν με λέιζερ.

Άρα το θέμα δεν είναι τα χρήματα ή το ύψος του προστίμου, αλλά η σημειολογία όσων αναφέρονται στην ετυμηγορία του Δικαστή και των διοργανωτών.

Τα πρόστιμα αυτά -ασυνήθιστα μεγάλα- επεβλήθησαν, λοιπόν, ως τελευταία "ευκαιρία", πριν την επιβολή μιας βαριάς ποινής που θα εξοντώσει κάθε περεταίρω επένδυση, αφού θα αφορά από "κλείσιμο" γηπέδου έως αποβολή από τη διοργάνωση!

Γιατί η Ευρωλίγκα δεν ενοχλείται μόνο από την άθλια είκονα των ελληνικών γηπέδων, η οποία μεταδίδεται σε 150 χώρες -μέσω του τηλεοπτικού και ιντερνετικού σήματος- και η οποία σαφώς προσβάλλει το σύνολο της διοργάνωσης και του μπάσκετ, αλλά επίσης από το γεγονός ότι όλα αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά (αν όχι δυσφημιστικά) στο εμπορικό κομμάτι, για κάθε επίδοξο χορηγό και διαφημιζόμενο, και από το γενικώς παραδεκτό επιχείρημα ότι αυτό το περιβάλλον αλλοιώνει εν τέλει και το αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Τα... ψέμματα τελείωσαν σήμερα, λοιπόν, τουλάχιστον για την διεθνή (εξωαγωνιστική) μπασκετική παρουσία των "αιωνίων", είτε εντός, είτε εκτός συνόρων.

Κι αυτό οφείλουν όλοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη, όπως άλλωστε από χρόνια συμβαίνει και στις αντίστοιχες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπου υπό τον φόβο του πέλεκυ της ΟΥΕΦΑ, οι ίδιοι άνθρωποι είναι "παναγίες" στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και του Καραϊσκάκη.

Το πρώτο τεστ για το μπάσκετ τοποθετείται μάλιστα πολύ σύντομα, σε περίπου 30 μέρες, στο FINAL-4 της Πόλης. Για να δούμε...

Εκτός κι αν οι γνωστοί "επιστήμονες" των ελληνικών γηπέδων, μετά την βίαιη εκδίωξη από τον αθλητισμό μας τεράστιων προσωπικοτήτων (όπως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς λ.χ.) και μεγάλων αθλητών, αποφασίσουν να επιβάλλουν ετσιθελικά και την αποπομπή των ομάδων τους απο το διεθνές στερέωμα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com