Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

Πιθανες επεκτασεις του Τραμ στον Πειραια

Επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, β' φάση. Πηγή: ΣΤΑΣΥ
Επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, β' φάση. Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Οι ημερομηνιες που αναγραφονται ειναι απο τα αρχικα πλανα που εγιναν το 2008

Τρεις ακόμα επεκτάσεις του Τραμ αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Σύμφωνα με τον παλαιότερο σχεδιασμό της ΤΡΑΜ Α.Ε. η δεύτερη φάση της επέκτασης θα είναι προς τη χερσόνησο της Πειραϊκής και θα εξυπηρετεί τις συνοικίες της Καλλίπολης και του Χατζηκυριάκειου.

Επέκταση του Μετρό προς Κερατσίνι, γ' φάση. Πηγή: ΣΤΑΣΥ
Επέκταση του Μετρό προς Κερατσίνι, γ' φάση. Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Τέλος, η τρίτη και η τέταρτη φάση προβλέπουν την επέκταση της γραμμής από την Ακτή Ποσειδώνος προς το Κερατσίνι και το Πέραμα. Σύμφωνα με το Δήμο Κερατσινίου – Περάματος, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στις 7 Φεβρουαρίου με την οποία κοινοποίησε το σχεδιασμό του για την επόμενη δεκαετία, αναφέρει μεταξύ άλλων, ως πρώτη προτεραιότητα, τη νέα σύνδεση τύπου ελαφρού μετρό/τραμ μεταξύ Πειραιά-Κερατσινίου-Περάματος. Σε κάθε περίπτωση, τα έργα αναμένεται να αρχίσουν το νωρίτερο στα τέλη αυτής της δεκαετίας.

Δ' φάση της επέκτασης του Τραμ προς Πέραμα. Πηγή: ΣΤΑΣΥ
Δ' φάση της επέκτασης του Τραμ προς Πέραμα. Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Παράλληλα, προγραμματίζεται μία νέα επέκταση του Τραμ στο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια του προγράμματος για την ανασυγκρότηση του κέντρου της πόλης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου. Κατά μήκος της οδού θα διέρχεται η γραμμή του Τραμ, από το Σύνταγμα ως της οδό Πατησίων, μέσω της οποίας θα καταλήγει στην πλατεία Αιγύπτου.

Το Τραμ προβλέπεται να λειτουργεί και τη νύχτα σε αραιά δρομολόγια, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα να επιτρέπεται μόνο τις νυχτερινές ώρες και η κυκλοφορία των ταξί στις λωρίδες του Τραμ. Για την προετοιμασία του έργου,  συνεργάζονται τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, η Αττικό Μετρό, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων.
 
πηγη http://athenstransport.com/2012/03/24/tram-piraeus/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com