Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Δήμος Πειραιά: Να καθαρίσουμε τους αρχαιολογικούς χώρουςΜε σκοπό την πρόληψη εν’ όψει του κινδύνου των πυρκαγιών αλλά και με αφορμή το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος απέστειλε επιστολή στην Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιά, με την οποία τους ζητάει να συνδράμει ο Δήμος στον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων της πόλης.

Στην επιστολή ο Δήμαρχος επισημαίνει:

«Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Πειραιά, από την πρώτη στιγμή που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε,  βρίσκεται πάντα  σε συνεννόηση και υποστηρικτικά σε δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία μαζί σας, πέρυσι προσχωρήσαμε στον καθαρισμό των Θεμιστόκλειων Τειχών στην Πειραϊκή Ακτή.

Επειδή σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος και παράλληλα λόγω του καλοκαιριού μεγαλώνουν οι κίνδυνοι πυρκαγιάς, θα θέλαμε να συνεργαστούμε και να καθαρίσουμε συγκεκριμένες περιοχές που ανήκουν στην αρμοδιότητά σας.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε, χώροι αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων παρουσιάζουν μια εικόνα που όπως είμαι βέβαιος και εσείς συμφωνείτε δεν αρμόζει στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Γνωρίζω τις ελλείψεις και πόρων και προσωπικού που έχετε. Γι΄αυτό και θα θέλαμε να συνδράμουμε στο έργο σας καθαρίζοντας τους συγκεκριμένους χώρους, ώστε από τη μια να αναδειχτούν και να αποτελέσουν τουριστικό πόλο και από την άλλη να προστατευτούν από φθορές ή από μια ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Πιστεύουμε ότι και φέτος θα έχουμε εποικοδομητική συνεργασία, ώστε να προβάλλουμε την εικόνα του Πειραιά μας αλλά και την αρχαία κληρονομιά της πόλης μας».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com