Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Προχωράει η παραχώρηση των δύο πλαζΠροχωράει ο Δήμος Πειραιά στην παραχώρηση των δύο παραλιών, Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα, σε ιδιώτες, παρά τις αντιδράσεις που μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με ονομαστική ψηφοφορία η τροποποίηση ή μη των υπ αριθμ.33 και 34/30-10-12 αποφάσεων, σχετικά με τις δύο πλαζ.

Ανοίγει λοιπόν ένα «καυτό» θέμα στο οποίο ο Δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει και όσοι βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά είναι έτοιμοι για δυναμικές αντιδράσεις.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ντρέπομαι ως Πειραιώτης και ως πολιτικός του Πειραιά, για την κατάντια των δύο πανέμορφων παραλιών μας. Είναι οι πιο κακοποιημένες και εγκαταλελειμμένες παραλίες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Παρακολούθησαν τη φθορά του υπόλοιπου Πειραιά.

Αυτό που ζήτησα από τις υπηρεσίες αμέσως μετά την εκλογή μου είναι να κάνουμε και στις παραλίες του Πειραιά ότι συμβαίνει και σε όλη την Ελλάδα. Είτε έχουν δημάρχους δεξιούς είτε ΠΑΣΟΚ είτε από την αριστερά είτε από οποιοδήποτε χώρο.

Δηλαδή, να είναι καθαρές και αξιοπρεπείς. Προσπελάσιμες σε όλους τους δημότες.

Αυτό που εγγυάται η σημερινή δημοτική αρχή είναι ότι, όλοι οι δημότες του Πειραιά και όχι μόνο, όλοι οι επισκέπτες του Πειραιά, θα μπορούν να πηγαίνουν σε μια καθαρή παραλία αν θέλουν εντελώς δωρεάν.

Θα είναι πολύ καθαρότερο εκείνο το κομμάτι που θα είναι εντελώς δωρεάν, το μεγαλύτερο απ΄ ότι ήταν μέχρι τώρα. Πολύ πιο προσεγμένο. Θα κάνουμε το σωστό εκείνο που υπηρετεί τον Πειραιά.

Υπάρχουν άλλοι που δεν θα θέλουν να πληρώσουν ξαπλώστρα και είναι δικαίωμα τους. Όσοι έρχονται για παράδειγμα στην πλατεία Κοραή, άλλοι θέλουν να καθίσουν στο παγκάκι και άλλοι θέλουν στην καφετερία. Το ίδιο λοιπόν θα υπάρχει ως παροχή από το δήμο σε όλο το κομμάτι που δεν θα το έχει ο ιδιώτης. Θέλω να πιω καφέ στη «Φρεαττύδα» ή στα «Βοτσαλάκια», θα πιω σε νόμιμη καφετερία, που θα έχει γίνει νόμιμα διαγωνισμός, που θα έχει προκύψει νόμιμος πλειοδότης, που δεν θα ντρέπεται η Δημοτική Αρχή, που δεν θα ψάχνουμε να βρούμε νομιμότητα να καλύψουμε παρανομία.

Δεν μπορεί ο Πειραιάς να μένει πίσω.

Δεν περνούν σε εμάς τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα μη θεμιτά. Είμαστε σύμμαχοι και με τον ιδιώτη που θέλει κανόνες, που σέβεται τους θεσμούς.

Ανοιχτός διαγωνισμός και η παράκλησή μου προς τους συνεργάτες μου και στις υπηρεσίες είναι να τρέξουμε.

Θα κάνω τις παραλίες καθαρές, λειτουργικές και ελκυστικές.

Δεν πρόκειται να με γονατίσουν ή να με κάνουν να υποχωρήσω, απίστευτα μικρές οργανωμένες μειοψηφίες, που θέλουν τον Πειραιά έρημο, εγκαταλελειμμένο και δικό τους».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com