Αρκετοί είναι οι αθλητικοί συντάκτες που ζητούν την ψήφο στις επόμενες εκλογές ενώ ακόμα περισσότερες είναι οι περιπτώσεις δημοσιογράφων που βάζουν υποψηφιότητα.
Από τον αθλητικό Τύπο, την μεγαλύτερη εκπροσώπηση έχει η ΕΡΤ, καθώς η πρώην παρουσιάστρια της Αθλητικής Κυριακής Αννα Καραμανλή θα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών, ενώ στο ίδιο κόμμα πήγε και η συνάδερφος της Αρια Αγάτσα, που είχε βγει βουλευτής Βοιωτίας με το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γιάννης Μαμουζέλος, ως υποψήφιος στην Α' Αθήνας, ενώ ο τέταρτος υποψήφιος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, ο Νίκος Τσώνης που θα δοκιμαστεί με τη ΔΗΜΑΡ στην Μεσσηνία.
Επίσης ένας πρώην του αθλητικού της ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μαντούβαλος ζητάει την ψήφο με το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά!
Στην Α' Αθηνών θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος ο πρώην Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.
 
Από εκεί και πέρα, τα ψηφοδέλτια θα είναι γεμάτα με υποψήφιους από τον δημοσιογραφικό κόσμο όπου ξεχωρίζει η παρουσία του Αντώνη Λιάρου από το MEGA, στην Περιφέρεια Αττικής με το ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως δεν θα ζητήσουν ψήφο καθώς θα είναι στα ψηφοδέλτια Επικρατείας, ο Γιάννης Μιχελάκης με τη ΝΔ, ο Τέρενς Κουϊκ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και Γιώργος Κίρτσος, με το ΛΑΟΣ


Με το ΠΑΣΟΚ: Ο Διονύσης Μποτώνης από το πολιτικό της ΕΡΤ κατεβαίνει στη Ζάκυνθο με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην Πρέβεζα, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος, ο ιδιοκτήτης της τοπικής εφημερίδας το «Βήμα», Δημήτρης Κατσιπανέλης
 
Με τη ΝΔ: Στη Β' Θεσσαλονίκης, υποψήφια θα είναι η Ανθή Σαλαγκούδη (TV 100- ΕΡΤ3), κόρη πρώην βουλευτή. Στη Λάρισα, ο Αχιλλέας Βουνάτσος, στα Ιωάννινα, ο Στέλιος Λεύκοβιτς, στις Σέρρες η διευθύντρια τηλεοπτικού καναλιού Φωτεινή Αραμπατζή, στα Δωδεκάνησα ο εκδότης Παντελής Μαραβέλιας, στην Αχαϊα η Νατάσα Ράγιου και στην Ηλεία ο δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανίδης.
 
Με τον ΛΑΟΣ: Η δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα στην Περιφέρεια Αττικής
 
Με τη ΔΗΜΑΡ: Ο Μάκης Γιομπαζολιάς στην Α΄ Αθήνας, ο Γιώργος Καρβουνιάρης, στην Αχαία, ο Απόστολος Ράσσιος στο νομό Τρικάλων και η Βασιλεία Ζερβού από τη ΕΡΑ στην Κρήτη.
 
Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, η Βάνα Αγγελογιάννη. Στο νομό Αργολίδας, ο εκδότης- δημοσιογράφος Χρήστος Καλατζής και στα Ιωάννινα ο Βασίλης Χήτος
 
Με τη Δημοκρατική Συμμαχία: Εκτός από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων Γρηγόρη Τρανταφυλλόπουλο στην Αχαϊα, ανακοινώθηκε ήδη και ο δημοσιογράφος – ανταποκριτής της «Ναυτεμπορικής» Βαγγέλης Νικολακάκης.
 
Με τους Οικολόγους Πράσινους: ο πρώην του ANT1 Γιώργος Καραμέρος στη Β' ΑθηνώνΑχαϊα. Ο Απόστολος Ράσσιος, στο νομό Τρικάλων

gazzetta.gr