Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Προεκλογικό παιχνίδι με την ΨυττάλειαΤην έντονη αντίδρασή τους στην μεταφορά στο ΚΕΛ Ψυττάλειας των λυμάτων των Δήμων Παλλήνης και Σαρωνικού,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών με τον ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή όσα αποφάσισαν στη σύσκεψη οι υπουργοί Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων   Μάκης Βορίδης.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης κάνει λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες, καθώς και οι δύο υπουργοί είναι υποψήφιοι με τα κόμματά τους στο υπόλοιπο Αττικής.

«Δεν μας εξέπληξε το γεγονός, τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, ότι οι δύο συναρμόδιοι Υπουργοί, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και  όντες υποψήφιοι στο υπόλοιπο Αττικής, έκαναν σύσκεψη, ερήμην της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, των Δήμων και των φορέων της περιοχής, αποφασίζοντας τη μεταφορά των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια, αναιρώντας τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό για το θέμα και κυρίως ο ΥΠΕΚΑ  που είχε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με την προτεινόμενη σήμερα λύση.

Διερωτώμαι, όλα αυτά προς άγραν ψήφων και μόνον; Δεν πήραμε τα διδάγματά μας; Συνεχίζουμε με τις ίδιες πρακτικές  και αντιλήψεις;

Τους δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι  και ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει  και κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν «Μαυρογιαλούροι».

Επιπλέον θα χρεωθούν και την απώλεια των πόρων της Ε.Ε.  που είχαν δεσμευτεί για τη δημιουργία ΚΕΛ στην Ανατολική Αττική».

Ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήδη από δεκαετίες η Αττική χρειάζεται περισσότερα από ένα Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων. Η Ψυτάλλεια, όσο καλά και αν λειτουργεί – που δε λειτουργεί όσο καλά πρέπει – δεν επαρκεί στρατηγικά για όλη την Αττική. Οι συνεταίροι τροϊκανοί υπουργοί Παπακωνσταντίνος και Βορίδης υποψήφιοι και οι δύο στο υπόλοιπο Αττικής να μην προκαλούν με την επιτηδευμένη δημαγωγική τους επιπολαιότητα. Δε θα καταφέρουν να κοροϊδέψουν κανένα. Απλώς γελοιοποιούνται και μας εξοργίζουν όχι μόνο τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, αλλά – είμαι βέβαιος – και τους ψηφοφόρους των Δήμων Παλλήνης και Σαρωνικού».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com