Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Νεες πιατσες ταξι στον Πειραια

Να προχωρήσει στη διαμόρφωση νέων και στην επέκταση ορισμένων από τους υφιστάμενους χώρους αφετηρίας ταξί αποφάσισε ο Δήμος Πειραιά κατόπιν αιτήματος του Σωματείου των αυτοκινητιστών.

Στην εισήγηση του δήμου αναφέρεται ότι παρά τις όποιες δυσχέρειες δημιουργηθούν στην κυκλοφορία των οχημάτων, συντρέχουν σημαντικοί λόγοι εξοικονόμησης ενέργειας καυσίμων καθώς και περιβαλλοντικοί λόγοι για την καθιέρωση νέων σταθερών σημείων αφετηρίας των οχημάτων ταξί.

Ακόμη ως επιχείρημα υπέρ της δημιουργίας νέων «πιατσών» αναφέρεται και η κρίση που ταλανίζει και τον κλάδο των αυτοκινητιστών που τους αναγκάζει εκ των πραγμάτων να ακινητοποιούν τα οχήματά τους.

Οι νέες πιάτσες ταξί σύμφωνα με την απόφαση του δήμου θα είναι :

•Στην οδό Τσαμαδού, μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραΐσκου, δεξιά κατά την φορά κίνησης των οχημάτων (για οκτώ θέσεις στάθμευσης).
•Στην οδό 2ας Μεραρχίας μεταξύ των οδών Καραΐσκου και Ηρώων Πολυτεχνείου δεξιά κατά την φορά κίνησης των οχημάτων (για έξι συνολικά θέσεις στάθμευσης οχημάτων)
•Στην οδό Γρ. Λαμπράκη μεταξύ του πεζόδρομου της οδού Αγγέλου Μεταξά και της Σωτήρος δεξιά κατά την φορά κίνησης των οχημάτων (για σύνολο εννέα θέσεων)
•Στη Λεωφόρο Φρεαττύος μεταξύ των οδών Π. Ντεντιδάκη και Ο. Σκυλίτση σε επέκταση υφιστάμενου χώρου αφετηρίας ταξί (για τέσσερις συνολικά θέσεις).
•Στην οδό Αφεντούλη μεταξύ των οδών Ιωνιδών και Φραγκιαδών δεξιά κατά την φορά κίνησης των οχημάτων σε επέκταση ήδη υπάρχουσας πιάτσας (για πέντε θέσεις στάθμευσης)
•Στην οδό Μπόταση μεταξύ των οδών πάροδος Μητρώου και Παπανικολή, αριστερά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (για σύνολο έξι θέσεων στάθμευσης).

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com