Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Παραγωγοί Κρήτης ναυλώνουν πλοίο για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους!


LIMANIDALIKES
Με το φορτηγό πλοίο RO - RΟ θα ταξιδέψουν 70 νταλίκες γεμάτες κηπευτικά από την Κρήτη. Αγώνας δρόμου σε όλο το νησί για να κοπούν και να συσκευαστούν τα προϊόντα για να μην τιναχτούν στον αέρα προπληρωμένα συμβόλαια δεκάδων χιλιάδων ευρώ.Οι παραγωγοί έχουν ζητήσει και από την ΑΝΕΚ να καθυστερήσει ο σημερινός απόπλους μια - δυο ώρες για να προλάβουν να φορτώσουν τα προϊόντα τους.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουντούρας Αντώνης Μπιτσάκης "συμφωνήσαμε με έναν πλοιοκτήτη για να μπορέσουμε (με την προϋπόθεση οτι θα διασφαλίσουμε οτι θα φορτωθεί ομαλά το πλοίο) να φορτώσει απο το Ηράκλειο κηπευτικά.
 Το φορτηγό πλοίο χωράει γύρω στις 70 νταλίκες. Εδώ και δυο μέρες γίνεται ένας μαραθώνιος για να κοπούν τα προϊόντα και να συσκευαστούν για να μπορέσουν να φύγουν για το εξωτερικό και την ηπειρωτική Ελλάδα. Δουλεύουν μέρα - νύχτα τα συσκευαστήρια και ζητήσαμε από την ΑΝΕΚ να καθυστερήσει να φύγει το πλοίο από τα Χανιά μια - δυο ώρες για να μπορέσουμε να προλάβουμε να φορτώσουμε τα πράγματα, διότι πολλά από αυτά έχουν προπληρωθεί και πρέπει να φυγουν. Αντιμετώπιζουμε πολύ σοβαρό προβλημα.
 Είναι ανόητο αυτή τη χρονική περίοδο να αποκοπει η Κρήτη και όλη η νησιωτική Ελλάδα από την υπόλοιπη χώρα. Πιστεύω οτι είναι ένα μεγάλο λάθος, δε βοηθα σε τίποτα αυτο και το σημαντικότερο δε θα ωφεληθει κανένας. Ειναι πολύ σημαντική για εμάς η φόρτωση της Μεγάλης Τρίτης γιατί βρισκόμαστε στο μέγιστο της παραγωγής. Εμείς τα προϊόντα μας δεν έχουμε σκοπό να τα πετάξουμε γιατί χρωστάμε στις τράπεζες, χρωστάμε παντού. Αντιμετωπίζουμε με λίγα λόγια μια δραματική κατάσταση".
 portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com