Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Adios Ernesto....Gracias todo!!


Τελειώνουμε και μένουμε μονάχοι...

Υπάρχουν και άνθρωποι τελικά που δεν μετρούν τη ζωή με τα χρήματα και τα εκατομμύρια... Ανθρωποι που επιθυμούν την γαλήνη και την ηρεμία από τα ...αιματοβαμμένα φράγκα...
Τελειώνουμε και μένουμε μονάχοι...
Ναι, είναι γεγονός ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό, δε γνωστοποίησε τους λόγους της απόφασής του και οχυρώθηκε πίσω από τους αξιοσέβαστους «προσωπικούς λόγους» χωρίς να επεκταθεί. Αυτό που μένει όμως είναι ο «Τσιγκούρι» φεύγει... Και αφήνει το ελληνικό ποδόσφαιρο πιο φτωχό, πιο μίζερο, χειρότερο!
Το ρεπορτάζ ανάφερε (κάτι που επιβεβαίωσαν όλοι) ότι ο Βαλβέρδε δε λειτούργησε εγωιστικά, εξασφαλίζοντας το μέλλον του, πριν πάρει το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό. Δεν έφυγε, δηλαδή, επειδή βρήκε μία καλύτερη προοπτική για την καριέρα του. Εφυγε, διότι εκτός των άλλων, δε γούσταρε άλλο...
Δε γούσταρε να εργάζεται σε μία χώρα που τα σπορ είναι ακόμα πιο σημαντικά κι από την ίδια τη ζωή.
Δε γούσταρε, να κινείται σε χώρους που ο κόσμος τρέφει τόσο μίσος και η συμμετοχή σε μία αθλητική δραστηριότητα (ως θεατής) μοιάζει περισσότερο με πράξη εχθροπραξίας και καθόλου ως διασκέδαση.
Θα πείτε τώρα βέβαια, ότι όλα αυτά είναι αυθαίρετα, από τη στιγμή που ο Ερνέστο πέραν των «προσωπικών λόγων» δεν ανέλυσε διεξοδικά την απόφασή του. Οσοι τον γνώριζαν όμως, ξέρουν καλά ότι ο Βάσκος ένιωθε διαρκώς ότι δεν ανήκει σε αυτόν τον τόπο.
Ο Μαρινάκης, προς τιμήν του, αναγνωρίζοντας την αξία του, ήταν πρόθυμος να του προσφέρει τα πάντα προκειμένου να μείνει... Ο Βαλβέρδε ουδέποτε μπήκε σε αυτή τη διαδικασία. Ηξερε ότι η Ελλάδα δεν τον χωρά... Κι ένας από τους βασικούς λόγους ήταν και η ασχήμια, όσο και η «βρώμα» που συναντούσε σε κάθε γήπεδο.
Αυτός ο τόπος, πλέον, έχει φτάσει σε σημείο να είναι αποκρουστικός για τους πραγματικά μεγάλους ανθρώπους. Και η μειοψηφία της αλητείας θα συνεχίσει το έργο της. Πριν λίγες ημέρες ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοίνωσε ότι όσα έγινα μετά τον αγώνα με την Μακάμπι, τον οδηγούν ολοένα και πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου. Ο Βαλβέρδε έφυγε ήδη και θα ακολουθήσουν άλλοι... Διότι η Ελλάδα δεν ταιριάζει στο όραμα κανενός πραγματικά άξιου.
Τους διώχνουμε και μένουμε μονάχοι. Στην εσωστρέφειά μας, στην ανοησία μας και την αηδία που περιβάλλει το νοσηρό περιβάλλον του αθλητισμού.
Ο Τσινγκούρι, λάτρης της φωτογραφίας, κάποια στιγμή, θα προβάλλει σε slideshow στους αγαπημένους ανθρώπους του αυτά που είδε και κατέγραψε με την αγαπημένη μηχανή του στην Ελλάδα και θα αναρωτιέται με λύπη: «Μα πως ζούν αυτοί οι άνθρωποι έτσι; Πως μπορούν;». Και θα νιώθει λυτρωτική ανακούφιση που δεν είναι πια μαζί μας... Και λύπη όμως... Διότι αγάπησε την Ελλάδα ως χώρα και τον Ολυμπιακό.
Η δύναμη της μειοψηφίας είναι μεγάλη... Κι αυτό αποδεικνύεται από το 4ο ευχαριστώ που απηύθυνε ο Ερνέστο στον αποχαιρετιστήριο λόγο του... Στους φίλους των άλλων ομάδων, αυτούς που εξακολουθούν να είναι υγιείς κι αν μη τι άλλο ξέρουν να αποδέχονται και να υποκλίνονται στις πραγματικές αξίες. Κι όχι στις φούσκες και τους τυχοδιώκτες. Κι όμως... Αυτοί δεν ήτα αρκετοί για να τον κρατήσουν.
Βέβαια, τα χουλιγκάνια δε θα ιδρώσουν. Αλλωστε, ουδέποτε ασχολήθηκαν με το ποδοσφαιρο αυτό καθαυτό. Μυρωδιά δεν έχουν. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να έχουν την απόλυτη κυριαρχία. Να καταστρέφουν τα πάντα για να είναι αυτοί στα ..γκέμια. Κι όλοι οι υπόλοιποι να χορεύουν πίσω τους. Οσο πιο απαξιωμένο και βρώμικο είναι το τοπίο, τόσο πιο εύκολο είναι για αυτούς να επιβιώνουν.
Να'σαι καλά Ερνέστο... Ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες, αλλά δυστυχώς δεν μάθαμε (κι ούτε πρόκειται να μάθουμε) ποτέ!
sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com