Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε το Πλοίο της ΕιρήνηςΔιπλές εκδηλώσεις υποδοχής στο κρουαζιερόπλοιο «The Oceanic», στο Πλοίο της Ειρήνης, κατά τον κατάπλου του στον Πειραιά το πρωί της Τρίτης 27/3.
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων ναυσιπλοΐας του κρουαζιερόπλοιου “THE OCEANIC” και την απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες διαχειριστές και ναυτικούς του ενώ η δημοτική αρχή της πόλης υποδέχτηκε αντιπροσωπεία από το πλοίο στο δημαρχείο Πειραιά.
Το «Πλοίο της Ειρήνης», όπως έγραψε το Pireas2day.gr, έφθασε στον Πειραιά από την Ιταλία, με 1000 επιβάτες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και επιζώντες του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και συνεχίζει το γύρο της Γης, με σύνθημα «για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά».
Να σημειωθεί ότι τις δραστηριότητες υποδοχής του «Πλοίου της Ειρήνης» στη χώρα μας, συντονίζουν η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ελληνικός κλάδος της διεθνούς οργάνωσης IPPNW, τιμημένης με Νόμπελ ειρήνης το 1985), το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και  Παγκοσμιοποίησης, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Το Λιμάνι της Αγωνίας.
Η εκδήλωση στον ΟΛΠ έγινε παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου του Οργανισμού Γιώργου Ανωμερίτη καθώς το «THE OCEANIC», ναυπηγήθηκε το 1961 και είχε αρχικά ως διαχειριστές Έλληνες εφοπλιστές (Ευγένιος  Ευγενίδης, Χαρ. Κιοσέογλου  και Περικλής Παναγόπουλος), πριν αγορασθεί από ξένες  εταιρίες. Σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία της Ιαπωνικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PEACEBOAT και διοργανώνει κρουαζιέρες ιστορικού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Ανωμερίτης, παραδίδοντας δώρα και εύσημα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στον πλοίαρχο cpt. Viktor Alimov και στον κ. Περικλή Παναγόπουλο, τόνισε ότι «η ανάπτυξη της παγκόσμιας κρουαζιέρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι υπήρξαν πρωτοπόροι, όπως άλλωστε και στην εμπορική ναυτιλία. Παρότι οι συνθήκες άλλαξαν, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. με χαρά υποδέχεται ένα ιστορικό πλοίο όπως το “The Oceanic”, το οποίο καπετάνευσαν και Έλληνες πλοίαρχοι, τους οποίους  στο όνομα όλων των Ελλήνων ναυτικών σήμερα τιμάμε»
«Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. από το 2011 έχει καταστήσει σαφές ότι ο τομέας της κρουαζιέρας αποτελεί πλέον μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του. Με νέες υποδομές, νέες υπηρεσίες και νέα μέσα, υποδέχεται σήμερα τα πλοία νέας γενιάς (μέχρι 360 μ.) χωρίς να ξεχνάει την τιμή την οποία οφείλει στους πρωτεργάτες της ανάπτυξης της κρουαζιέρας και στους ναυτεργάτες που την υπηρέτησαν. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. με τις νέες υποδομές μετατρέπεται στον κύριο κόμβο (hub) κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου», κατέληξε ο κ. Ανωμερίτης.

Στο Δημαρχείο Πειραιά

Στο δημαρχείο Πειραιά αντιπροσωπεία από το Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης», υποδέχθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο  δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.
 «Αποτελεί για μας ξεχωριστή τιμή και χαρά να υποδεχόμαστε εδώ στον Πειραιά το «Πλοίο της Ειρήνης». Και μαζί με το δικό σας μήνυμα προσθέτουμε και τη δική μας φωνή που λέει «όχι πια πόλεμοι, ναι σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πυρηνικά όπλα», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Πειραιά, που εξήγησε ότι:
«Ο Πειραιάς, η Ελλάδα γνώρισε τη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τις επιπτώσεις της επόμενης ημέρας. Μετρήσαμε ένα εκατομμύριο νεκρούς. Για την ελευθερία όχι μόνο του Ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης.
Σήμερα, δυστυχώς,  η χώρα μας, η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας νέας μορφής πολέμου, του οικονομικού πολέμου, που αποτελεί τη νέα μεγάλη απειλή για τους λαούς.
Θέλω σήμερα να καλωσορίσω και τους πολίτες, αθώα θύματα της φρίκης της κακής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.
Πολίτες που πλήρωσαν χωρίς να φταίνε τα δεινά μιας τραγωδίας χωρίς τέλος στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα. Πολίτες όμως και από την μεγάλη τραγωδία του Τσερνόμπιλ.
Πρέπει όλοι μας να γίνουμε σοφότεροι ακούγοντας τις εμπειρίες τους.
Θέλω να πιστεύω ότι το «ταξίδι ειρήνης» που πραγματοποιείται θα έχει αποτέλεσμα.
Ώστε να μπει ένα τέλος στη φρίκη που προκαλεί ο πόλεμος, σε αμάχους και στις οικογένειές τους.
Ο Πειραιάς, να ξέρετε, ότι θα αποτελεί πάντα ένα λιμάνι ειρήνης για σας και τόσο εγώ, όσο και οι πολίτες του Πειραιά θα είναι δίπλα σας. Μαζί στο Κίνημα Ειρήνης και Ελευθερίας».
Aπό την  πλευρά του,  ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ανέφερε:
«Φίλες και φίλοι του «Πλοίου της Ειρήνης», σας καλωσορίζω στην ιστορική και φιλόξενη αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Είναι μια ξεχωριστή ημέρα η σημερινή, διότι η Ελλάδα και ο Πειραιάς είναι υπέρ της ειρήνης.
Θα υιοθετήσω την πρόταση που έγινε για την αδελφοποίηση του Πειραιά με την πόλη της Ιαπωνίας, τη Φουκουσίμα και ελπίζω και εύχομαι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα την αποδεχθεί.
Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της ειρήνης. Γι΄ αυτό φροντίζουμε και γι΄ αυτό αγωνιζόμαστε. Προσωπικά, καταθέτω ότι νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το φίλο Ιάπωνα που γλίτωσε από τον πυρηνικό όλεθρο.
Η προσπάθεια που κάνετε είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εύχομαι να έχετε επιτυχία και το μήνυμα της ειρήνης να περάσει σε όλους τους λαούς της Γης, με την ευχή ότι θα σταματήσουν οι πόλεμοι, να γίνει μια παγκόσμια ειρήνη και η ανθρωπότητα να περάσει καλύτερες ημέρες».

πηγη pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com