Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Ουρές συνταξιούχων στο ΝΑΤ

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες συνταξιούχους από τα ξημερώματα έξω από το ΝΑΤ. Οι ημέρες που το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο αποτελούσε το καλύτερο ασφαλιστικό ταμείο, με τους ναυτικούς να απολαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίες και κορυφαίους γιατρούς να σχηματίζουν… ουρές για να συνεργαστούν με το ΝΑΤ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Πλέον το ταμείο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, αφού η δυσανάλογη αντιστοιχία εργαζομένων - συνταξιούχων έχει εκτοξεύσει το έλλειμμά του σε δυσθεώρητα μεγέθη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο ταμείο και υπό το βάρος των δυσμενών οικονομικών μέτρων ενδέχεται να καταλήξει στην κατάρρευση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σήμερα θα εξυπηρετηθούν μόνο οι 200 συνταξιούχοι, ενώ οι υπόλοιποι από Δευτέρα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή των πιστώσεων προς τον Οίκο Ναύτου και οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πήγαν σήμερα να καταθέσουν τις αποδείξεις και τα δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους.


Οι ασφαλισμένοι έχουν λάβει λίγες μέρες ακόμη πίστωση από τους φαρμακοποιούς.

Το ποσό που υπολογίζεται πως χρωστά ο Οίκος Ναύτου την τελευταία διετία, προς φαρμακεία, γιατρούς και νοσοκομεία ανέρχεται στο ποσό των 130 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com