Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Διεθνές Συνέδριο για το ΜΕΜΟ διοργανώνει ο ΟΛΠ


Διεθνές Συνέδριο για την επιτυχή ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού έργου ΜΕΜΟ διοργανώνει ο ΟΛΠ  στο ξενοδοχείο METROPOLITAN, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 (09:15 – 15:00).

Το έργο ΜΕΜΟ - Παρατηρητήριο των Ηλεκτρονικών Θαλάσσιων Λεωφόρων της Μεσογείου,  προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών της Μεσογείου, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική διαχείριση και την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών με τεχνολογίες (AIS και VTS).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του έργου και την εφαρμογή τους σε διακεκριμένους Λιμενικούς Φορείς της Μεσογείου (Λιμένες Πειραιά, Βενετίας, Βαλένθια και Κόπερ). Το πρόγραμμα προβλέπει ειδική ενότητα για την παρουσίαση καλών πρακτικών και εμπειριών στη θεματική περιοχή του έργου ΜΕΜΟ, ενισχύοντας την πρακτική συνεισφορά του στην ευρύτερη λιμενική κοινότητα. 

Το Διεθνές Συνέδριο του ΜΕΜΟ στοχεύει να συμβάλλει στη δημιουργία συνεργιών μεταξύ αρμόδιων Φορέων και Οργανισμών για τη διαμόρφωση κοινών και αποτελεσματικών λύσεων  και στρατηγικών στην περιοχή της Μεσογείου.

Στο έργο εκπροσωπούνται 5 Μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία) μέσω των Φορέων:  ΟΛΠ, BIC Αττικής, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ΔΛΤ Χερσονήσου - ΕΒΕ Μασσαλίας- Περιφέρεια της Λιγουρίας, Λιμενική Αρχή Βενετίας - Ινστιτούτο FEPORTS - Λιμάνι Κόπερ αντίστοιχα.

Το έργου ΜΕΜΟ συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα MED και ο ΟΛΠ είναι Επικεφαλής Εταίρος.


pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com