Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Οι "Πειρατές" ανοίγουν πανιά και στον ΠειραιάΈτοιμο για τις εκλογές και στον Πειραιά είναι το νεοϊδρυθέν «Κόμμα Πειρατών Ελλάδας».
Όπως μας ενημέρωσαν με email μέλη του νεοσύστατου κόμματος, το οποίο δίνει μεγάλο βάρος στη «δουλειά» στο Ίντερνετ «το «Κόμμα Πειρατών Ελλάδος» «έχει ανοίξει πανιά και στον Πειραιά όπου κάνει αισθητή την παρουσία του στις Α και Β εκλογικές περιφέρειες Πειραιά».
«Το στέλεχος του Κόμματος Πειρατών της τοπικής οργάνωσης της Β περιφέρειας Πειραιά και του δήμου Περάματος Θεοδόσης Κουρεντζής, έχει οργανώσει ήδη τις πρώτες συναντήσεις μελών και φίλων του κόμματος στον Πειραιά και την οργάνωση του κόμματος στον Πειραια», αναφέρει το mail το οποίο έφθασε στο Pireas2day.gr.
Αναζητώντας στοιχεία για το νεοσύστατο κόμμα πληροφορούμαστε- φυσικά από το διαδίκτυο (σχετική ανάρτηση εδώ) ότι:
•«Δεν χρειάζεται γραφεία, τη στιγμή που διαθέτει το μεγαλύτερο γραφείο στο κόσμο, που είναι το… Ιντερνέτ».
•«Το κόμμα δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά_ κέντρο_ δεξιά. Το Κόμμα των Πειρατών γεννήθηκε στον 21ο αιώνα για να αποτελέσει το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον»
•«Οι Πειρατές υπόσχονται ότι θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που υπάρχουν online για να δώσουν στα µέλη του κόµµατος µια άνευ προηγουμένου δύναµη να προτείνουν πολιτικές και να διαμορφώσουν θέσεις, µια µορφή συµµετοχής στα κοινά που δεν περιορίζεται στην ψήφο στις εκλογές».
•«Οι Πειρατές δεν έχουν απλώς αρπάξει  θέματα , όπως  πολιτικά δικαιώματα, συν-καθορισμός και διαφάνεια. Οι Πειρατές  υπενθυμίζουν ότι τα πολιτικά κόμματα προέρχονται από το λαό, και ότι η αυτο-οργάνωση μπορεί (ακόμα) να είναι ο τρόπος ώστε οι άνθρωποι να συναντώνται με σκοπό να επιτύχουν κάτι.»
«Βασικότερο στοιχείο του προγράμματος  μας είναι η διαφάνεια, και αυτό μας καθιστά ελκυστικούς επειδή η πολιτική στις μέρες μας ταυτίζεται με το ακριβώς αντίθετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com