Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Μεγάλη απεργία στη Ναυτιλία προ των πυλών...Την Παρασκευή το πρωί συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για να καθοριστεί η μορφή των κινητοποιήσεων, που θα προχωρήσουν οι ναυτικοί. Θα προηγηθεί την Πέμπτη 15/3 σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης με τους άλλους εργαζόμενους σε φορείς και υπηρεσίες της Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση, που θα γίνει στην συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ είναι να ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, στον συντομότερο δυνατό χρόνο, με βάση τη νομοθεσία. Δηλαδή, λίγο μετά την 25η Μαρτίου.
Πάντως, τα προβλεπόμενα από το νόμο εξώδικα έχουν ήδη σταλεί προς το ΥΠΑΑΝ και τις εφοπλιστικές ενώσεις, με το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΝΟ, στο οποίο εντάσσεται το αίτημα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου, του ΓΕΝΕ και του ΕΛΟΕΝ, να μην υπάρξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις του ΝΑΤ κ.ο.κ.
Όπως είναι γνωστό, οι κινητοποιήσεις προγραμματίζεται να γίνουν σε συντονισμό με τους πλοηγούς, τα πληρώματα των ρυμουλκών, το προσωπικό του Οίκου Ναύτου, τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΓΕΝΕ, τους εργαζόμενους στο ΝΑΤ κ.ο.κ.  Δηλαδή, για πρώτη φορά θα υπάρξει μια γενική κινητοποίηση στον χώρο της Ναυτιλίας.
Ωστόσο, η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος της κινητοποίησης, που έρχεται και η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου δεν έχει ακόμα επιδιώξει καμία συνάντηση. Μάλιστα στις πρώτες ενημερωτικές επαφές με τους γενικούς γραμματείς στον χώρο της Ναυτιλίας συζήτησε όλα τα άλλα θέματα εκτός από αυτό των επικείμενων κινητοποιήσεων…..
Πάντως, νησιωτικοί φορείς εκφράζουν ήδη την ανησυχία τους για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις, που μπορεί να έχουν μεγάλη διάρκεια. Ήδη, οι αγρότες της Κρήτης έχουν ζητήσει από την ΠΝΟ να λάβει μέτρα για να συνεχιστεί η ομαλή διακίνηση των γεωργικών προϊόντων  ενώ το Επιμελητήριο Κυκλάδων ζητάει από την ΠΝΟ να μην ξεκινήσει απεργία (!)….
Πληροφορίες, αναφέρουν ότι στην ΠΝΟ έχουν φτάσει αντίστοιχες επιστολές διάφορες νησιωτικές περιοχές, κάποιες από τις οποίες έχουν φτάσει και στο ΥΠΑΑΝ.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com