Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Μπαίνουν μπροστά 9 μεγάλα έργα για τον Πειραιά και τις περιοχές τουΗ κατασκευή βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στην Αμφιάλη, η ανακατασκευή του ποδοσφαιρκιού γηπέδου του ΣΕΦ, η κατασκευή νέου χώρου στο νεκροταφείο Σχιστού και έξι ακόμη έργα στην ευρύτερη περιοχή εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων με τη 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Πρόκειται για αναπτυξιακά έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 7.937.000,00 €.

Τα εννέα έργα είναι:
1.    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ  προϋπολογισμού 2.400.000,00 €.
2.    ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" προϋπολογισμού 3.000.000,00 €.
3.    ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ προϋπολογισμού 1.000.000,00 €.
4.    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Φ.  προϋπολογισμού 350.000,00 €.
5.    ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ προϋπολογισμού 350.000,00 €.
6.    ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 200.000,00 €..
7.    ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ.Λ.Π. ΧΩΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΝΩ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ                        προϋπολογισμού 367.000,00 €.
8.    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΟΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΧΙΣΤΟΥ προϋπολογισμού 200.000,00 €.
9.    ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ προϋπολογισμού 70.000,00 €.


Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε:

« Με τα  νεα έργα που εξαγγέλθηκαν  η διοίκηση της Περιφέρειας  Αττικής με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούσαν φορείς και πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Με την ανακατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου Πειραιά αποκτούν στέγη τα ερασιτεχνικά σωματεία μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ η ανακατασκευή του γηπέδου στο ΣΕΦ  ικανοποιεί το πάγιο αίτημα της ΕΠΣ Πειραιά, που βλέπει τα σωματεία της να ασφυκτιούν λόγω έλλειψης αγωνιστικών χώρων.
Η κατασκευή του πρότυπου παιδικού σταθμού στο Κερατσίνι και η ολοκλήρωση του παιδικού σταθμού στο Άνω Πέραμα σηματοδοτούν το ενδιαφέρον μας για τη στήριξη της οικογένειας, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Τα έργα ανάπλασης στη Νίκαια και στο Πέραμα θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της αισθητικής και θα ενισχύσουν την οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη στις συγκεκριμένες περιοχές.
Η χρηματοδότηση του χώρου εναπόθεσης οστών στο νεκροταφείο Σχιστού υπηρετεί το ενδιαφέρον μας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και τον οφειλόμενο σεβασμό προς τους νεκρούς, σεβασμός  που είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού μας από τα πανάρχαια χρόνια.
Εξίσου σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις για τον πολιτισμό, είτε αφορούν στην προστασία ιστορικών διατηρητέων μνημείων, όπως οι Ιεροί Ναοί του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Κωνσταντίνου στον Πειραιά, είτε στην   διατήρηση της ναυπηγικής παράδοσης και την διάσωση  εικόνων από την τέχνη του καραβομαραγκού, που υπηρετεί το μουσείο στο Πέραμα.
Τα εννιά νέα έργα των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, συναθροιζόμενα με τα μεγάλα έργα της Πολιτιστικής Ακτής, της αναβάθμισης των υποδομών του Λιμανιού, της αξιοποίησης  του νερού της Ψυττάλειας, της αναβάθμισης του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος και των επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ  αλλάζουν το τοπίο και βάζουν την ευρύτερη περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης. Και δεν σταματάμε εδώ. Όπως έχουμε τονίσει, τόσο ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός όσο και εγώ,  στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις μας με τους Δημάρχους της περιοχής περιμένουμε την υποβολή προτάσεων με πλήρη φάκελο μελετών και αδειοδοτήσεων, προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησής των είτε από το ΕΣΠΑ είτε από ίδιους πόρους του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com