Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Οι Μινωικές πάνε για να μείνουν στα Χανιά...Πειραιάς - Χανιά απο 1/11/12


ρεπορταζ του Pireas2day.gr
Την «είσοδό» τους στα Χανιά προεξοφλούν οι «Μινωικές Γραμμές» το αργότερο την επόμενη δρομολογιακή περίοδο, που ξεκινάει από την 1η Νοεμβρίου 2012.
Η ηρακλειώτικη εταιρεία έχει καταθέσει δήλωση δρομολόγησης για το «Ευρώπη Παλάς» στην γραμμή Πειραιάς- Χανιά- Πειραιάς για την δρομολογιακή περίοδο από 1/11/2012 μέχρι 31/10/2013.
Όπως είναι γνωστό οι Μινωικές Γραμμές κατέθεσαν αίτηση δρομολόγησης του συγκεκριμένου πλοίου στην ίδια γραμμή από την 1η Απριλίου. Ωστόσο, για αδιευκρίνιστους λόγους το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών γνωμοδότησε αρνητικά επί του αιτήματος, το οποίο θα κριθεί πλέον από την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου.
Γενικά, η διαδικασία της κατάθεσης δηλώσεων δρομολόγησης (η διαδικασία ελεύθερη δρομολόγηση) δεν έκρυβε άλλες εκπλήξεις αφού όλες οι εταιρείες έχουν καταθέσει τις αναμενόμενες αιτήσεις, με βάση τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία της δραστηριότητάς τους.
Στα αξιοσημείωτα, πάντως, θα πρέπει να καταγραφεί:
•Η δρομολόγηση ενός νέου πλοίου, που βρίσκεται υπό νηολόγηση στην γραμμή Πειραιά- Δυτικές Κυκλάδες, με το όνομα «Οδυσσέας Ελύτης» από τη ναυτιλιακή εταιρεία Ζακύνθου (ΑΝΜΕΖ).
•Η δρομολόγηση ενός νέου πλοίου, που θα αγοραστεί ή θα ναυλωθεί από την ΑΝΕΘ για την τοπική γραμμή Κεραμωτής- Θάσου.
Σύμφωνα με το νόμο για όσες γραμμές δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα ακολουθήσει πρόσκληση για την σύναψη σύμβασης αποκλειστικής εξυπηρέτησης και ακολούθως θα γίνει διαγωνισμός για τη μίσθωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com