Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα euro, τα dollars ο Νικηταράς κι ο Σαμαράς


    «Ο λαός δεν μετράει τη ζωή του σε euro και σε dollars»
•    «Να επιστρέψουν ξανά οι νέοι στον αγαπημένο μας Πειραιά που δεν τον ξέχασαν ποτέ και να οδηγήσουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα στην ανάκαμψη»
•    «Να κάνουμε την αναγέννηση για να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Γι΄αυτό θα στήσουμε την προτομή του μεγάλου Νικηταρά, σε αυτές τις κρίσιμες, οικονομικά, ώρες»
•    «Εγώ εάν ήμουνα στη θέση του Σαμαρά θα έκοβα όλους όσοι διετέλεσαν Υπουργοί την τελευταία πενταετία από τους συνδυασμούς μου»
•    Θα λειτουργήσει ο Πύργος - 5στερα ξενοδοχεία η Ράλλειος και το Δημαρχείο
•    Πως θα ενισχυθεί η Δημοτική Συγκοινωνία – Πως θα έρθει το τραμ στον Πειραιά


Απαντήσεις σε όλα έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο», προανήγγειλε έργα, διακήρυξε την πίστη του ότι η αναγέννηση της Ελλάδας θα ξεκινήσει από τον Πειραιά, στήριξε τον Αντώνη Σαμαρα και έρριξε το ανάθεμα σε αυτά που περνάει ο λαός, πίσω στο 1981.
Ας δούμε τα θέματα που άγγιξε ο Δήμαρχος και τι είπε σε καθε ένα από αυτά, αλλά και τι απάντησε στις ερωτήσεις των ακροατών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς «καλή Σαρακοστή, καλή ελληνική Σαρακοστή», που σημαίνει και νηστεία και προσευχή, αλλά και χαμόγελο και αισιοδοξία. Θα τα κα-τα-φέ-ρου-με! Ο ελληνικός λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις, θα βρει τον τρόπο να τιμωρήσει τους ενόχους, χωρίς ρεβανσισμούς και θα συγκρουστεί με τα προβλήματα και θα τα λύσει. Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν μέτρησε τη ζωή του σε δραχμές. Έτσι δεν τη μετράει τώρα και σε euro και σε dollars. Αν τα μετρούσε έτσι τότε δεν θα είχε κάνει το έπος του ΄40. Στεγνώσαμε οικονομικά, μας τα πήραν όλα οι τότε κατακτητές μας και νυν δανειστές μας. Δώσαμε αγώνα υπέρ των ιδανικών μας, που ήταν η ελευθερία όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά όλων των λαών της Ευρώπης. Κάνουμε πάντοτε το καθήκον μας απέναντι σε συμμάχους, εταίρους, φίλους κ.λ.π. , ακόμη και όταν δεν το αναγνωρίζουν, γιατί εμείς είμαστε Έλληνες. Και Έλληνες σημαίνει να είμαστε ελεύθεροι, να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία.

Πράγματι, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες προσήλθε ικανοποιητικός αριθμός Πειραιωτών με μια διάθεση να το γλεντήσει. Ασφαλώς δεν είναι σημερινή η διαπίστωση ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας, από τους οποίους λείπει το πιάτο το φαΐ. Το τραγικό δεν είναι να έρχεται να παίρνει το φαγητό  στην εκδήλωση που οργανώνει  ο Δήμος, για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα. Το τραγικό είναι να συναντάς πολίτες να πυκνώνουν τις επισκέψεις τους στους κάδους των απορριμμάτων. Αυτό είναι το τραγικό. Με την ευκαιρία αυτή, αφού επιμείνω, ότι χρειάζεται χαμόγελο, αισιοδοξία, συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες -  η δημοκρατία γεννήθηκε εδώ, όχι διάφοροι εξωθεσμικοί παράγοντες να απαξιώνουν συλλήβδην τους πάντες και τα πάντα – και ενεργό συμμετοχή στην ανάταξη της πόλης. Εμείς εδώ έχουμε κάνει μια συμμαχία: Δημοτική Αρχή, δημότες, εργαζόμενοι. Να πάρουμε τη τύχη της πόλης μας στα χέρια μας. Το λιμάνι μας, τις πλατείες μας, τις παιδικές μας χαρές, το Δημοτικό Θέατρο που θα λειτουργήσει, την καθαριότητα μας.

Έχουμε πετύχει, πράγματα μέσα στο ΄11. Θέλω να ελπίζω ότι  στο ΄12 θα πετύχουμε ακόμη σημαντικότερα, από εκείνα που ο Πειραϊκός λαός είχε παραιτηθεί και τα θεωρούσε ότι δεν μπορούν να λυθούν. Να ξαναοδηγήσουμε τον Πειραιά στην ανάκαμψη. Από εκεί που ο Πειραιάς ήταν σε μια πορεία φθοράς, μείωσης του πληθυσμού, φυγής  των νέων από τον Πειραιά, όπως έφευγαν παλιά από την ύπαιθρο, να  τον οδηγήσουμε στην ανάκαμψη. Να επιστρέψουν ξανά οι νέοι στον αγαπημένο μας Πειραιά που δεν τον ξέχασαν ποτέ και να οδηγήσουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα στην ανάκαμψη.  

Πρέπει να αποκτήσουμε ξανά το χαμένο μας ηθικό. Να ξαναβρούμε την αυτογνωσία μας. Να κερδίσουμε ξανά την αυτοεκτίμηση μας. Να κερδίσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Δεν φταίει ο Έλληνας πολίτης, αν ο x Πρωθυπουργός έπαιρνε δισεκατομμύρια δάνεια για να αυξάνει συντάξεις, μισθούς, να το παίζει μεγάλος και να λέει από τα μπαλκόνια «δώστα όλα», λες και ήταν ιδιοκτήτης αυτής της χώρας. Δεν φταίει ο ελληνικός λαός. Για όλα ευθύνονται πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Για να μην θυμίσω πώς άνοιγαν το δρόμο Νομάρχες και Δήμαρχοι για να περάσει ο μεγάλος Γιώργος Παπανδρέου, να καταλάβει τον ΟΛΠ για να μην γίνει η επένδυση κ.λ.π., κ.λ.π. Και το: «λεφτά υπάρχουν». Θα ηχεί στα αυτιά μας το χαρακτηριστικό σύμπτωμα μιας παρηκμασμένης  πολιτικής, που στο όνομα της νίκης στις εκλογές, ισοπεδώνει τα πάντα και διαλύει την Πατρίδα του. Πολιτική σημαίνει: «αγαπώ την πατρίδα μου».

Με αυτό το ηθικό και με αυτό το πάθος  για την ελευθερία, πήγαμε και κάναμε το έπος του ΄40. Και με αυτό το ηθικό πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την αναγέννηση για να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της επανάστασης του 1821, ως Έλληνες. Γι΄αυτό και πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να στήσουμε την προτομή του μεγάλου Νικηταρά, σε αυτές τις κρίσιμες, οικονομικά, ώρες. Για να υπενθυμίζουμε ότι παράγουμε αγωνιστές και ελευθερία και αυτοί ενδεχομένως λεφτά. Οι Βαυαροί ήρθαν και τότε με τον Όθωνα για να εκδώσουν στο μεγάλο αγωνιστή του ΄21, τον τουρκοφάγο όπως τον αποκάλεσαν, αυτόν που δεν λαφυραγώγησε ποτέ καμία πόλη που κατακτούσε, αυτόν τον υπερήφανο τον τίμιο αγωνιστή, άδεια επαιτείας. Του επέτρεπαν να ζητιανεύει στον Πειραιά μια φορά την εβδομάδα. Και θα πραγματοποιήσουμε μια πολύ σεμνή γιορτή της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Πολλοί από μας που γεννηθήκαμε σε υπερβολικό καταναλωτισμό γεννηθήκαμε στη φτώχεια. Δεν λέω να επιστρέψουμε σε εκείνη την  επάρατη φτώχεια, αλλά να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και τη χρεοκοπία που μας οδήγησαν οι πολιτικοί και να μην επιτρέψουμε να έχει τέτοιους πολιτικούς η χώρα μας. Αλλά όχι να καταργήσουμε την πολιτική. Η Δημοκρατία είναι κακό πολίτευμα, αλλά είναι το καλύτερο από αυτά που υπάρχουν. Δεν το είπα εγώ. Η Δημοκρατία όμως για να υπάρχει προϋποθέτει την πολιτική. Πολιτική για να υπάρχει πρέπει να υπάρχουν κόμματα. Και κόμματα για να υπάρχουν προϋποθέτουν πρόσωπα που τα στελεχώνουν. Αν κάπου νοσεί το σύστημα είναι στα πρόσωπα. Τα πρόσωπα να αλλάξουμε. Όχι να καταργήσουμε τα κόμματα, όχι να καταργήσουμε την πολιτική, όχι να καταργήσουμε τη δημοκρατία, για να είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τα μεγάλα κανάλια, ή πίσω από τις μεγάλες προμήθειες, ή πίσω από τα μεγάλα έργα.  Και να δω αυτές τις μέρες που τα παίρνουν από όλους, αν  θα τα πάρουν από τους καναλάρχες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατά την άποψη μου ο μόνος ελπιδοφόρος ηγέτης που διαθέτει σήμερα το πολιτικό σύστημα της χώρας. Όλοι οι άλλοι έχουν βάλλει βαθειά «το χέρι τους στο αίμα» και έχουν συμβάλλει στη δημιουργία της κρίσης. Ο Αντώνης Σαμαράς, όντας εκτός πολιτικού συστήματος τα τελευταία 15 χρόνια, δεν είχε συμμετοχή. Έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία, έχει το δικαίωμα και το καθήκον, να ανανεώσει το πολιτικό σύστημα. Να τολμήσει τομές. Ασφαλώς θα στήριζα με όλες μου τις δυνάμεις τον Αντώνη Σαμαρά. Και θα τον στηρίξω και τώρα. Στον Πειραιά το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς, αλλά δεν είμαι άφωνος πολιτικός. Θα καλέσω όλους τους πολίτες της Ελλάδας, και προπαντός επειδή δεν είμαι κανένας μεγαλοσχήμων, ιδιαίτερα τους συμμαχητές μου από την εποχή της ΟΝΝΕΔ, να πλαισιώσουν αυτόν τον αγώνα και να αποδυναμώσουν κάθε άλλη κίνηση, που δεν ξέρω αν είναι γραφική, αν είναι ύποπτη, ή αν είναι οτιδήποτε άλλο. Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εξανεμισθεί, πρέπει να ανανεωθεί, να αναγεννηθεί. Και αυτή τη δυνατότητα την έχει ο Αντώνης Σαμαράς. Ελπίζω να την αξιοποιήσει. Αν δεν την αξιοποιήσει θα κριθεί και αυτός αυστηρά και από μένα. Για να είμαι και πιο σαφής: Εγώ εάν ήμουνα στη θέση του Σαμαρά θα έκοβα όλους όσοι διετέλεσαν Υπουργοί την τελευταία πενταετία από τους συνδυασμούς μου. Όχι γιατί θέλω να τους «κάψω», όχι γιατί είναι όλοι ένοχοι, αλλά γιατί πρέπει να πάρει βαθιές ανάσες το πολιτικό σύστημα με νέο οξυγόνο. Και δεν μπορεί να κατέχονται με τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς οι πολίτες. Να αφεθούν ελεύθεροι να επιλέξουν νέα πρόσωπα, όχι κατ΄ ανάγκη ηλικιακά. Αν τις ψήφους τις κατέχει ο Μιχαλολιάκος, ο α, ο β, ο γ, ο δ, δυσκολεύεται. Να ανοίξει τις πόρτες της παρατάξεως, να μπει καινούριο οξυγόνο. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ:
 Η αισιοδοξία είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος. Έχω πει - και προεκλογικά και μετεκλογικά - ότι ο μεγάλος μου αντίπαλος, είναι η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις: «όπου μπαίνει ιδιώτης είναι εχθρός του έθνους». Ιδιώτες είναι οι Έλληνες πολίτες. Στο «φάντασμα» του Πύργου, σκοπεύουμε να δώσουμε τη λάμψη του Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι πόλη λιμάνι, όπου για δεκαετίες απέκοψαν την πόλη από το λιμάνι και το διαφέντευαν ως «κράτος εν κράτει». Ελπίζουμε να βρούμε ανταπόκριση σε ένα διεθνή διαγωνισμό που θα κάνουμε για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Πύργου, όπου ο υψηλός όγκος θα είναι το Δημαρχείο της πόλης - δεν έχει κανένα λόγο το Δημαρχείο να είναι στην πλατεία, αλλά στη θάλασσα - και ο χαμηλότερος όγκος θα είναι εμπορικό κέντρο.

Σκοπεύουμε και ελπίζουμε να έχουμε δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων στην πλατεία Κοραή, στο κουφάρι της Ραλλείου και στο σημερινό Δημαρχείο, που θα δώσουν ζωή στην πόλη μας. Μαζί με τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, θα συμβάλλουν στο να γίνει ο Πειραιάς το ομορφότερο κομμάτι του λεκανοπεδίου Αττικής. Πόλη τουριστικού προορισμού. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στις δημοτικές υπηρεσίες να μαζευτούν, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας. Πληρώνουμε τεράστια ποσά σε ενοίκια, παρόλο που τα έχουμε μειώσει σημαντικά και κατά τρόπο, που αυτοί που έκαναν τις συμβάσεις  θα έπρεπε να ντρέπονται ή να κρύβονται. Ή και τα δύο. Το να κρύβονται είναι συμφέρον γι΄αυτούς. Για να μην πω άλλα. 

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΙΒΟΥ:
 Θέλω να ελπίζω ότι η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Υπάρχει ο κατάλληλος χώρος. Είναι από το ΣΕΦ προς το Μοσχάτο. Υπήρχε χώρος για το Στίβο, το παλιό Στάδιο Καραϊσκάκη. Με την ανακατασκευή του καταργήθηκε. Αυτό που πρέπει να γίνει με το Καραϊσκάκη, είναι να περάσει και το οικόπεδο στον Ολυμπιακό, όπου έχει επενδύσει ο Ολυμπιακός τα όνειρα όλων των φιλάθλων. Να έχει τη δική του στέγη. Και στο χώρο, από το ΣΕΦ προς το Μοσχάτο, να διαμορφωθεί ένα υπερσύγχρονο γήπεδο Στίβου, που να καλύπτει τις ανάγκες του Πειραιά και άλλων όμορων Δήμων. Το είχα προτείνει  και παλιότερα και το επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία. Στη συνάντηση που θα έχω με  τον Υπουργό πολιτισμού κ. Γερουλάνο , τις προσεχείς ημέρες, θα το ξαναθέσω.

ΕΘΝΙΚΟΣ: «Ο Εθνικός δεν είναι απλώς σωματείο του Πειραιά, είναι κορυφαίο σωματείο της Ελλάδος. Είναι στον κεντρικό πυρήνα του αθλητικού ιδεώδους που υπάρχει διαχρονικά μαζί με τον Ολυμπιακό. Ασφαλώς  δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς, αθλητισμό και ποδόσφαιρο χωρίς  τον Εθνικό. Γι΄ αυτό είμαστε μια πολύ ανοιχτή αγκαλιά για τον Εθνικό. Το γνωρίζουν και οι παράγοντες του Εθνικού. Συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μας, όπως συμμετέχουν στην καρδιά μας και στην αγκαλιά μας.»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ:
 «Θα επιχειρήσουμε να ενισχύσουμε τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας στο μέτρο του δυνατού. Πρέπει να πάρουμε αυτοκίνητα, πρέπει να έχουμε και οδηγούς. Αυτά τα αυτονόητα είναι σχεδόν απαγορευμένα με την παρούσα οικονομική και κυβερνητική κατάσταση. Στο σχεδιασμό μας για την κυκλοφοριακή ανακούφιση του Δήμου, είναι πολλά και μικρά δημοτικά λεωφορεία τα οποία θα  καλύπτουν τον Πειραιά.»

ΤΡΑΜ: «Είμαστε σε μια ανοιχτή επικοινωνία με την ΜΕΤΡΟ Α.Ε που έχει και την ΤΡΑΜ Α.Ε. Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία που προϋποθέτει την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ, που προϋποθέτει πάνω από τον υπογειοποιημένο ΗΣΑΠ να έρχεται το ΤΡΑΜ, που να έχει τρεις γραμμές: μια για τον Πειραιά, μία για το Α Διαμέρισμα   του Πειραιά και το λιμάνι –αφού καταργήσαμε αυτό το ανεκδιήγητο monorail –και μια άλλη γραμμή προς το Πέραμα. Πάντοτε υπάρχουν δυσκολίες, αλλά νομίζω ότι όλες θα ξεπεραστούν.»

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ: 
«Η ελεγχόμενη στάθμευση θα έχει κανόνες. Θα απαλλάσσει τους κατοίκους, τους καταστηματάρχες και θα δίνει τη δυνατότητα για πολύ μειωμένο τίμημα π.χ για την πρώτη ώρα του επισκέπτη. Δεν χρειάζεται να πάρουμε το αυτοκίνητο από τον Άγιο Βασίλειο. Να περπατήσουμε και να αγαπήσουμε τα μέσα συγκοινωνίας.» 

Ακροάτρια, επισημαίνοντας ότι στις εκκλησίες του Πειραιά, όπως της Αγίας Τριάδος, υπάρχουν πολλά σκαλιά που δυσκολεύουν να ανέβουν με τα καροτσάκια ανάπηροι και μωρά, ζήτησε από το Δήμαρχο να μιλήσει στον Μητροπολίτη, ώστε να βοηθήσει τους Ναούς να φτιάξουν κατάλληλους χώρους και ράμπες προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε:
«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον Μητροπολίτη μας, ο  οποίος είναι εμπνευσμένος και χαρισματικός άνθρωπος. Με την παρουσία του εμπνέει πίστη στην Ορθοδοξία. Θα συνεργαστούμε και ό,τι χρειάζεται να κάνει ο Δήμος, θα το κάνει όπως πάντα δωρεάν για την εκκλησία, γιατί η εκκλησία κάνει πολλά πράγματα δωρεάν για τους δημότες.»

Σε ερώτηση συνταξιούχου εκπαιδευτικού, να βρεθεί ένας χώρος όπου να μπορούν εθελοντές εκπαιδευτικοί να κάνουν δωρεάν φροντιστήρια στα παιδιά που έχουν ανάγκη, ο Δήμαρχος τόνισε:
«Είναι πάρα πολύ καλή ιδέα. Θα ανοίξουμε και τέτοια κατάσταση εθελοντών εκπαιδευτικών συνταξιούχων ή εν ενεργεία, ώστε να βοηθούν δωρεάν τα παιδιά μας στα σχολεία που φοιτούν. Θα βρούμε μια αίθουσα όπου εκεί θα κάνουν την ενισχυτική διδασκαλία.»

Σε ερώτηση ακροάτριας αν θα έπρεπε κατά την τουριστική περίοδο που ξεκινά, να γίνει μια καμπάνια προκειμένου να αναδειχτούν τα μουσεία και τα αξιοθέατα της πόλης, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε:
«Είναι πολύ σωστή η παρατήρηση και θα το κάνουμε. Θα έχουμε τα περίπτερα μας και στο χώρο της κρουαζιέρας και εκτός και στις εξόδους της πόλεως, όπου θα ενημερώνουμε πού είναι το Αρχαιολογικό μας Μουσείο κτλ.
Επίσης, παρά το γεγονός ότι κάποιοι θίγονται, η πλατεία Κοραή εντός μικρού χρονικού διαστήματος, θα είναι απαλλαγμένη από αυτές τις πολύ κακής αισθητικής  πινακίδες και θα έχουν βαφτεί οι προσόψεις   όλων των κτιρίων. Ο Δήμος και η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν φοβάται τις κραυγές των ενόχων. Θέλει να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο.
Δεν νομίζω ότι θα θιγεί κανείς. Θίγεται μόνο η κακή συνήθεια κάποιων επαγγελματιών, τους οποίους κατανοώ. Επειδή, ορισμένοι εξ αυτών επικαλούνται και το κόστος της εργασίας να κατέβει η πινακίδα, είχα μια καλή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Νίκο Σιφουνάκη, με τον οποίο συμφωνήσαμε να ενισχύσει οικονομικά την όλη εργασία δηλ. να κατέβουν οι πινακίδες και να βαφτούν οι προσόψεις των κτιρίων. Δεν μπορώ να επαναλειτουργήσω το Δημοτικό Θέατρο με αυτήν την αθλιότητα. Δεν μπορώ να ανέχομαι η πανέμορφη πλατεία Κοραή να είναι μια κουρελού.»

Σε διαπίστωση ακροάτριας ότι «το καρναβάλι δεν ξεκίνησε με το Τριώδιο αλλά με το μνημόνιο», ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:
«Το καρναβάλι ξεκίνησε με το μνημόνιο του 1981, όπου μία μόνο λέξη, η αλλαγή, ισοπέδωσε τα πάντα. Καλλιέργησε τις πιο προωθημένες αισιοδοξίες, καλλιέργησε την νοοτροπία της ελάσσονος προσπάθειας του μείζονος κέρδους, καλλιέργησε μια νοοτροπία :να πληρώνομαι πιο πολλά από όσα παράγω και να ξοδεύω πιο πολλά από όσα πληρώνομαι. Καλλιέργησε την νοοτροπία και την κεντρική ιδεολογία των προϊόντων με τις  ξένες φίρμες. Όποιος δεν φορούσε φιρμάτο πουκάμισο και φιρμάτο σακάκι, ήταν εκτός Ελλάδος. Καλλιέργησε να ζούμε ως πλούσιοι και όσοι δεν δουλέψαμε ποτέ στη ζωή μας.
Τότε ξεκίνησε αυτό το καρναβάλι που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία.
Πρέπει να μην καταθέσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και το φιλότιμο. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να πούμε το αξιοπρεπές «ΟΧΙ» στους δανειστές μας. Να τους πούμε πόσα μας χρωστάνε. Να πάμε εκεί ως Ελλάδα και όχι ως υπήκοοι.»

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com