Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Γ. Καρδαράς: "Ακομψη" παρέμβαση Σεραφείμ

Παρέμβαση του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ στον ορισμό των εκπροσώπων του Δήμου στη Εφορεία του Γηροκομείου Πειραιά καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος, με τη παράταξη «Συμμαχία στον Πειραιά», Γιάννης Καρδαράς.
Όπως αποκαλύπτει, με ανακοίνωσή του, κ. Καρδαράς το θέμα για «αντικατάσταση δύο μελών στο ΔΣ Του Ιδρύματος ΑΣΥΛΟ ΠΕΝΗΤΩΝ-ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου 2011.
Μέχρι τότε μέλη της Εφορείας του Γηροκομείου ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαλία- Μελίνα Φύκια και Ζωή Ρούσσου, που είχαν εκλεγεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, με θητεία μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2012.
Όμως, μέσα στο φάκελο υπήρχε επιστολή του μητροπολίτη, με την ιδιότητα του προέδρου του Γηροκομείου προς το δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, με ημερομηνία 27/10, με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση των παραπάνω γράφοντας:
«των ......... ευόρκως και μετ’ επιγνώσεως διακονησάντων  το Ίδρυμα εριτίμων κυριών Ζωής Ρούσσου και Μελίνας Φύκια, προτείνομεν ομοφώνως τους εντιμότατους κύριον Π. ΚΟΥΒΑΤΣΟ και την κυρίαν Ε. ΣΑΡΡΗ-ΓΩΓΟΥ διακρινόμενους  δια την πολυσχιδή εκδαπάνησιν των υπέρ της τοπικής κοινωνίας και εξιδιασμένως αγαπώντας το ημέτερον Ίδρυμα. Ευχαριστούντες εκ προοιμίου διατελούμεν μετά πλείστης τιμής και αγάπης.... Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ».

«Σε ό,τι μας αφορά ως Δημοτική Κίνηση «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» θεωρήσαμε απαράδεκτη την παρέμβαση του κ. Σεραφείμ και λίαν επιεικώς ιδιαίτερα άκομψη», υπογραμμίζει ο κ. Καρδαράς, σημειώνοντας ότι αντιδράσεις υπήρξαν και σε άλλες παρατάξεις, με δεδομένα:

1.Την πρόωρη (από 27/10/2011) αίτηση αντικατάστασης των ομοφώνως ορισθέντων από το Δ.Σ. κ.κ. Μ Φύκια και Ζ. Ρούσσου των οποίων η θητεία  έληγε την 25/1/2012, δηλαδή μετά τρίμηνο (!!!) από το έγγραφο του Μητροπολίτη.
2.Την υπόδειξη στο αιρετό θεσμικό όργανο του Δήμου Πειραιά, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, για την εκλογή των κ.κ. Π. Κουβάτσου, Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Ε. Σαρρή-Γώγου.

«Ανεξάρτητα της εκτίμησης που μπορεί να τρέφουν οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι στο πρόσωπο των κ.κ. Π. Κουβάτσου και Ε. Σαρρή  είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστο έως απαράδεκτο να υποδεικνύει ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ έστω και με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. του Γηροκομείου στους αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους ποιους θέλει να έχει ως συνεργάτες του στο Γηροκομείο, ωσάν να είναι ιδιοκτησιακό το θέμα!!!», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και δικηγόρος Γιάννης Καρδαράς, ο οποίος καταλήγει αναφέροντας τα εξής:
«Επί χρόνια θέτουμε και ξαναθέτουμε το θέμα των παρεμβάσεων των θρησκευτικών αρχών στις Κρατικές-Δημοτικές λειτουργείες εξαιτίας του μη διαχωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία και απλώς κάθε φορά επιβεβαιωνόμαστε. Είναι και ένας εκ των λόγων που τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν συμμετέχω σε γιορτές και επίσημες αργίες (π.χ. Θεοφάνεια ή ορκωμοσίες) όπου μπερδεύονται οι δύο εξουσίες γιατί για εξουσίες πρόκειται. Η Εκκλησία ας ασκεί το πνευματικό της έργο έξω από το Κράτος και το Κράτος να ασκεί τις πολιτικές του χωρίς να δέχεται καμία παρέμβαση της Εκκλησίας. Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να παραμένουμε ως χώρα στο μεσαίωνα και κυρίως το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής που έφερε τη χώρα στο χάος».


πηγη http://www.pireas2day.gr/02,01,2194,00.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com