Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτες καταστάσεις στο Μικρολίμανο

•Έκρηξη των κατοίκων για την κατάσταση με τα καταστήματα στο Μικρολίμανο.
•Μέσα σε 4 ημέρες αφαιρέθηκε η άδεια από κατάστημα, δόθηκε πίσω και αφαιρέθηκε ξανά!
•Ο Γ. Καρδαράς φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο


Θύελλα διαμαρτυριών από κατοίκους ξεσηκώνει η κατάσταση, που επικρατεί στο Μικρολίμανο και ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη Συμμαχία στον Πειραιά Γιάννης Καρδαράς καταγγέλλει έντονα κάνοντας λόγο για καθεστώς ανομίας και ατιμωρησίας και ζητάει να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η «έκρηξη» των κατοίκων εκδηλώθηκε με την παράσταση διαμαρτυρίας, που έγινε την Δευτέρα 23/1, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, όπου εξέφρασαν, για μια ακόμα φορά, την αγανάκτησή τους από την ηχορύπανση των καταστημάτων και το κυκλοφοριακό φόρτο στο Μικρολίμανο (Τουρκολίμανο).
«Είναι γνωστό στους παλαιότερους αλλά και στους νεότερους Πειραιώτες ότι τα καταστήματα του Τουρκολίμανου είναι στοιχείο της παράδοσής του και της τουριστικής του ανάπτυξης. Οι τέντες και τα τραπεζοκαθίσματα της παραδοσιακής ψαροταβέρνας εντάσσονται στη λογική της ήπιας χρήσης και της αναψυχής. Αυτές όμως οι ήπιες χρήσεις δυστυχώς αφορούν το παρελθόν», υπογραμμίζει ο κ. Καρδαράς σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο (ολόκληρη η επιστολή εδώ). Και συνεχίζει:
«Σήμερα έχει υπάρξει ουσιαστική αλλαγή χρήσεων και τα καταστήματα έχουν επεκταθεί στον ΑΙΓΙΑΛΟ, οι τέντες αντικαταστάθηκαν από αντιαισθητικές πέργκολες, μεταφέρθηκε η κύρια χρήση σε αυτές τις κατασκευές, χειμώνα καλοκαίρι και στις πέργκολες εκπέμπεται είτε ζωντανή μουσική είτε από ηχητικά όργανα ανεξαρτήτως αδείας και επιτρεπόμενου ωραρίου.
Αποτέλεσμα: μία κόλαση για τους κατοίκους και τους απόγονους των Μικρασιατών Προσφύγων που δεν μπορούν να κοιμηθούν».
Όμως, το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ. Ο δημοτικός σύμβουλος συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:
Ο περιπατητής, η μητέρα με το καρότσι του παιδιού της, ο ανάπηρος δεν έχουν καμία πρόσβαση στη θάλασσα αλλά ούτε στα κατειλημμένα πεζοδρόμια, για δε τους χώρους στάθμευσης σκέτο Σικάγο, πόλεμος μεταξύ παρκαδόρων.
«Η ΕΛ.ΑΣ. και η Δημοτική Αστυνομία αποδεικνύονται ανίκανες να επιβάλλουν την τάξη. Αποτέλεσμα: στο Τουρκολίμανο ισχύει  ο Νόμος της ζούγκλας. Έλεγχοι, αυτοψίες, μηνύσεις, Δικαστήρια, όλα αποδεικνύονται ατελέσφορα», τονίζει ο κ. Καρδαράς και αποκαλύπτει την εξής τραγελαφική, όπως την χαρακτηρίζει, υπόθεση με την άδεια ενός καταστήματος, όπως προκύπτει από έγγραφα, που παρέθεσε στις 24/1, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Προσφύγων.

Το απίστευτο "πήγαινε- έλα" μιας άδειας


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, πάντα, ο κ. Καρδαράς:
1. Αποφασίστηκε από το Δήμο η σφράγιση καταστήματος επί της  Ακτής Κουμουνδούρου 38 στις 16/1/2012
2. Εδόθη άδεια λειτουργίας για το κατάστημα στις 20/1/2012 και η «επιχείρηση «αλάλιασε» τους κατοίκους με ζωντανή μουσική»
3. Στις 23/1/2012 συνεκλήθη η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας που είχε δώσει στις 20/1/2012.
Ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο  έστειλε στον δήμαρχο όλα τα παραπάνω έγγραφα για να καταλήξει την επιστολή του αναφέροντας ότι:
«Ας μου επιτραπεί μία πρόβλεψη: Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει όσο διαρκεί η ΑΝΟΜΙΑ, η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ και το ΡΟΥΣΦΕΤΙ στον Πειραιά».


pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com