Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

"Καθυστερεί ο Δήμος στη διεκδίκηση της περιουσίας"


Την ανησυχία του καθώς ο Δήμος καθυστερεί στη διεκδίκηση της περιουσίας του εκφράζει ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς όλοι μαζί, Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Οπως τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο, «μια μέρα πριν φύγει η προηγούμενη κυβέρνηση, υπεγράφη ΦΕΚ με το οποίο παραχωρείται όλη η περιουσία του ΟΛΠ στο Ταμείο Αξιοποίησης και Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας. Στην περιουσία αυτή περιλαμβάνεται και η διεκδικούμενη από το Δήμο Πειραιά περιοχή στο Παλατάκι, έκτασης περίπου 70 στρεμμάτων. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, η περιουσία αυτή δεν μπορεί να επανέλθει παρά μόνο να πουληθεί ( και μάλιστα με μεθόδους fast track όπως θέλουν οι δανειστές μας ). Συνεπώς, καλές οι διεκδικήσεις στα λόγια αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος με μηδαμινά αποτελέσματα».

Παράλληλα, αφού κρίνει ως θετικό βήμα τη δημιουργία ελεύθερου ασύρματου δικτύου πρόσβασης στο διαδίκτυο στην Πλατεία Κοραή και μάλιστα με ίδια έξοδα του Δήμου, αφήνει ερωτηματικά για το κατά πόσο τηρήθηκαν οι οδηγίες τόσο της Ε.Ε. όσο και του Δημόκριτου για την εκπεμπόμενη ακτινοβολία. Ζητά, δε, επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ασφάλεια του δικτύου, καθώς στην πλατεία βρίσκονται συνέχεια παιδιά, ανώ κοντά λειτουργεί και σχολείο.

Τέλος, με αφορμή δημοσίευμα για «μεγάλο κόλπο των Δήμων Πειραιά και Θεσσαλονίκης» ως προς την βεβαίωση κλήσεων παράνομης στάθμευσης και άλλων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. παρελθόντων ετών, ο Αντώνης Καλογερόγιαννης ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Οπως λέει: «Είναι αδιανόητο ο πολίτης να έχει πληρώσει την κλήση προ ετών και ο Δήμος να ζητά εκ νέου την είσπραξη του ποσού. Σε περίπτωση που ο πολίτης έχει χάσει την απόδειξη πληρωμής του προστίμου, τότε οι Υπηρεσίες του Δήμου οφείλουν να εξαντλήσουν όλα τα μέσα ελέγχου και κατόπιν να απαιτήσουν το ποσό δίχως να ταλαιπωρούν τους πολίτες».

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com