Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Ανακατασκευάζεται το γήπεδο του ΣΕΦ


ΠΗΓΗ: pireas2day.gr
Η ανακατασκευή του γηπέδου του ΣΕΦ με κονδύλι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) με την συμμετοχή βουλευτών της Α’ Πειραιά και εκπροσώπων πειραϊκών σωματείων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με  πρωτοβουλία της Γ.Γ.Α. και πριν από την έναρξη της πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, του οποίου η ανακατασκευή αποτέλεσε εδώ και καιρό αίτημα διεκδίκησης της ΕΠΣΠ και του προέδρου της Στέλιου Μπρατσόλη.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Καρύδης (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ), Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και εκ μέρους του κ. Θ. Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Χρ. Λαμπρίδης.
Από την Γ.Γ.Α παρέστησαν, ο Γεν. Γραμματέας Παν. Μπιτσαξής και οι συνεργάτες του κ.  Μαρία Πατελάρου και οι κ. Κων. Σταύρου, Ιωάννης Παγάνης.
Από την Ε.Π.Ο., ο Αντιπρόεδρος Νίκος Ανασόπουλος, από το ΣΕΦ ο πρόεδρος Κων. Λύτρας, ο συντονιστής διευθυντής Αθ. Τερζής και ο αναπλ. συντονιστής διευθυντής Ι. Αξαρλής. 
Από την Ε.Π.Σ. Πειραιά παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Στέλιος Μπρατσόλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Χρ. Στούκας, η Β’  Αντιπρόεδρος κα  Λέλα Αθανασοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας κ. Κων. Βράκας, ο Ταμίας κ. Β. Βασιλόπουλος, ο Αν. Ταμίας & Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Κώστας Χολέβας, τα μέλη ΔΣ Π. Λαπατάς και Μ. Μουσέλης, τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος Κώστας  Κωστάκης και Γιώργος Σιακούλης και ο πρώην Αντιπρόεδρος κ. Αν. Τσικνάκος 
Από τα σωματεία παραβρέθηκαν οι εξής: ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ:  Π. Κούβαρης –Παν. Σίνος, ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Γ. Μανιατάκης – Ν. Γκόλφης, ΘΗΣΕΑΣ: Βασ. Προβατάς, ΑΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ανδρ. Στρατής, ΑΕ ΧΑΤΖΗΚ/ΚΕΙΟΥ: Δ. Ρεξίνης, ΑΟ ΖΕΑΣ: Ι. Παπαϊωάννου, ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑ: Γ. Απέργης,, ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ: ΕΜ. Βιντζηλέος, ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΜ: Δημ. Δημητρίου, ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ: Νικ. Φίγκεν, και ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡ.: Μαλλιαρός– Πολίτης. 
Στην συνέχεια, μετά από την επί τόπου εξέταση του γηπέδου του ΣΕΦ με την υπόδειξη των τεχνικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Α., όλοι πέρασαν την πόρτα των γραφείων της Ε.Π.Σ.Π. 

Η συζήτηση

Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Στέλιος Μπρατσόλης παρουσίασε το φάκελο αλληλογραφίας και αιτημάτων του ποδοσφαιρικού Πειραιά  στον Γ.Γ.Α. όπως εξελίχθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2010 ως σήμερα και έθεσε, ότι δεν μπορεί ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς να αναμένει άλλο την υλοποίηση των εξαγγελιών που έγιναν με την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι άνθρωποι των σωματείων. 
«Μας δώσατε το δικαίωμα κ. Γενικέ να πιστεύουμε, ότι η προσδοκία που μας δίνει  η επίσκεψη σας στο γήπεδο ποδοσφαίρου του  Σ.ΕΦ., αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί και θα συναντήσει ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς την άνοιξη του 2012, αλλά με την ικανοποίηση ότι του χρόνου τα παιδιά του Πειραιά θα αγωνίζονται σε ένα ασφαλές, αναβαθμισμένο, πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο ήπιας μορφής το οποίο δικαιούνται και με αγωνία περιμένει την υλοποίηση του ο παμπειραικός ερασιτεχνικός αθλητισμός», υπογράμμισε ο κ. Μπρατσόλης.
Η Βουλευτής κ. Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) έθεσε το θέμα χρονοδιαγράμματος της υλοποίησης του έργου. 
Ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ) σημείωσε ότι ο αθλητισμός προσφέρει και χρειάζεται την ευαισθησία μας. 
Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης (ΠΑΣΟΚ) δήλωσε ότι και τα τρία έργα που εξαγγέλθηκαν πέρσι να μπορούσαν να υλοποιηθούν και πάλι δεν θα έλυναν τα προβλήματα του Πειραιά. Χρειάζεται σφιχτό χρονοδιάγραμμα για να βγει το έργο γρήγορα. 
Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Νίκος Ανασόπουλος σημείωσε ότι: «oι Πειραιώτες παράγοντες και τα Πειραϊκά σωματεία έχουν νοιώσει την αδικία και διεκδικούν δίκαια. Δεν μπορούν πλέον τα παιδιά να παίζουν μπάλα σε ένα επικίνδυνο γήπεδο. Είναι κοινωνική ανάγκη να αποκατασταθεί και να ανακατασκευαστεί το γήπεδο όσο γίνεται πιο γρήγορα». 

Τα σωματεία

Ο εκπρόσωπος του σωματείου «Αργοναύτης»,, κ. Π. Σίνος ανέφερε ότι «φέρνω τα παιδιά για προπόνηση στο γήπεδο του ΣΕΦ και κουβαλάμε μπάλες και πάγο για τους τραυματισμούς. Αυτό μας θλίβει και μας απογοητεύει. Μην απογοητευτούμε για άλλη μια φορά». 
Ο κ. Π. Κούβαρης σημείωσε ότι μια εικοσαετία ο Πειραιάς είναι γηπεδικά ριγμένος.
«Είναι ηττημένοι όλοι οι βουλευτές γι’ αυτή την κατάσταση. Νοιώθω ριγμένος και εσείς είστε ηττημένοι καθώς δεν κατορθώσαμε να γίνει ένα γήπεδο τα 20 τελευταία χρόνια. Ζητάμε ασφαλές το γήπεδο ΣΕΦ για τις ανάγκες του Πειραιά. Είναι κοιτίδα το γήπεδο του ΣΕΦ», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Κούβαρης. 

Ο ΓΓΑ

Ο Γ.Γ.Α. κ. Μπιτσαξής ευχαρίστησε όλους του Βουλευτές, τους συμμετέχοντες και τα σωματεία για την ουσιαστική ενημέρωση. 
Ο κ. Μπιτσαξής σημείωσε. «Συγχαίρω την Ε.Π.Σ. Πειραιά και όλους σας για την επιμονή να γίνει τουλάχιστον αυτό το έργο. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε από την πίεση που υπήρξε, από την επικοινωνία και την βούληση της Γ.Γ.Α. να αποδεχθεί το δίκαιο αίτημα του Πειραιά.  Η παρουσία μας στον Πειραιά και στην Ενωση σας δεν είναι χατίρι. Στοχοθετήθηκε αυτή η υλοποίηση της ανακατασκευής του γηπέδου ΣΕΦ και δεν ήρθα να κάνω τυχαία ανακοινώσεις. Σας δηλώνω ότι θα ανακατασκευαστεί άμεσα το γήπεδο του ΣΕΦ με κονδύλι της Γ.Γ.Α., με βοήθεια του Ο.Π.Α.Π και της διοίκησης του Σ.Ε.Φ. Εντός του επόμενου διμήνου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να είναι έτοιμος ο ανάδοχος να ξεκινήσει τις απαιτούμενες εργασίες, ώστε να γίνει ένα γήπεδο ασφαλές, ένα γήπεδο ανακατασκευασμένο για τις ανάγκες του Πειραιά, σεβόμενος την προσπάθεια που καταβάλετε.
Είμαι σε επικοινωνία με τον Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για την ανακατασκευή του προπονητηρίου της Σχολής. Όσον αφορά στο γήπεδο του Σχιστού θα κάνετε υπομονή. Έχει δοθεί μελέτη στον Δήμο για να γίνει προσπάθεια μέσω των κονδυλίων της Περιφέρειας. Συγχαίρω την διοίκηση και όλους σας για το μεράκι και την ανιδιοτέλεια. Ανήκω σε αυτούς που σέβονται την αξιοπιστία και σας δηλώνω ότι θεωρώ τον ερασιτεχνισμό δημόσιο αγαθό. Για όσο θα έχω αυτή την ευθύνη θα προσπαθώ για το καλό του αθλητισμού».
  • Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ Πειραιά, κ. Στέλιος Μπρατσόλης κλείνοντας αυτή την συνάντηση κάλεσε όλους στην Παμπειραική εκδήλωση στο ΣΕΦ της 23/1/2012, ευχαριστώντας τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και όλους τους συμμετέχοντες και σημείωσε ότι η παρουσία του Γενικού την Δευτέρα στην γιορτή και οι δεσμεύσεις του θα είναι μια νέα ανάσα ελπίδας για τα δίκαια αιτήματα της ένωσης και των σωματείων μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com