Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

"Μπλάκ άουτ" σε 10 λιμάνια μετά τις 3 το μεσημέρι!


"Μπλάκ άουτ" σε 10 λιμάνια μετά τις 3 το μεσημέρι!
Λιμάνια διεθνών μεταφορών κατεβάζουν… ρολά κάθε μεσημέρι!
Η απίστευτη ελληνική πρωτοτυπία χάριν των μισθολογικών περικοπών έχει αρχίσει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στα 10 λιμάνια εθνικής σημασίας, που έχουν ενταχθεί στο μέτρο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προβλήματα δημιουργήθηκαν, από τις πρώτες ημέρες, στον Βόλο, όπου οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν υπερωριακά με το νέο μισθολογικό καθεστώς, που ουσιαστικά δεν επιτρέπει να πληρωθούν υπερωρίες.
Ωστόσο, το θέμα απασχολεί και τους Οργανισμούς Λιμένων Ηρακλείου, Πάτρας, Κερκύρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) κάνει λόγο για "έγκλημα κατά των τοπικών κοινωνιών και της χώρας" και εκπέμπει «σήμα κινδύνου» ζητώντας άμεση συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς.
«Με βάση το άρθρο 31 του Ν. 4024/27.10.2011 και τη σχετική εγκύκλιο τα Λιμάνια αυτά θα πρέπει να σταματούν τη λειτουργία τους στις 3μμ κάθε μέρα και έκτοτε να νεκρώνει κάθε λιμενική δραστηριότητα», τονίζει η ΟΜΥΛΕ σε επιστολή, που έστειλε την Δευτέρα 28/11 στους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στον υφυπουργό Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη, στον Ειδικό Γραμματέα ΔΕΚΟ, Γιώργο Κυριακό και στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Θάνο Πάλλη.
"Οποιαδήποτε ολιγωρία σας καθιστά υπεύθυνους για το τεράστιο έγκλημα κατά της οικονομίας των  τοπικών κοινωνιών και της χώρας", τονίζει καταλήγοντας η ΟΜΥΛΕ.

Η επιστολή της ΟΜΥΛΕ

Αναλυτικά, η επιστολή της ΟΜΥΛΕ, που αποκαλύπτει το Pireas2day.gr, έχει ως εξής:
«Όπως είχαμε επισημάνει κατά τη διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με το άρθρο 31, πέραν του γεγονότος ότι κατά αντισυνταγματικό τρόπο καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και περικόπτονται δραματικά οι αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, δημιουργείται μείζον θέμα λειτουργίας των Οργανισμών Λιμένων.

Οι Οργανισμοί Λιμένων Ηρακλείου, Πάτρας, Βόλου, Κερκύρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας λειτουργούν σε 24ωρη βάση προκειμένου να παρέχουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες στο Εμπόριο, τον Τουρισμό και τις Μεταφορές.

Με βάση το άρθρο 31 του Ν. 4024/27.10.2011 και τη σχετική εγκύκλιο τα Λιμάνια αυτά θα πρέπει να σταματούν τη λειτουργία τους στις 3μμ κάθε μέρα και έκτοτε να νεκρώνει κάθε λιμενική δραστηριότητα.

Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομική βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών.

Ζητάμε επειγόντως συνάντηση μαζί σας, ως Ομοσπονδία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Οποιαδήποτε ολιγωρία σας καθιστά υπεύθυνους για το τεράστιο έγκλημα κατά της οικονομίας των  τοπικών κοινωνιών και της χώρας».

πηγη www.pireas2day.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com