Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Breaking news : Παραιτειται ο Παπανδρεου!


Γιώργος Παπανδρέου, τέλος οριστικά από πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ερώτημα είναι τι μένει πίσω και στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ. Μάλλον δεν θα παραιτηθεί μέσα στο υπουργικό συμβούλιο αλλά μετά πριν την σύγκληση της Κ.Ο. ή κατά την διάρκειά της.
Οι υπουργοί σπεύδουν στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης. Είναι ερώτημα πόσους θα καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του ο Ε.Βενιζέλος.
Πολύ σύντομο θα είναι το υπουργικό συμβούλιο που θα συγκληθεί στις 12.00 υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού. Ο κ.Παπανδρέου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες τις παραιτήσεις των υπουργών του και στην συνέχεια η Κ.Ο. θα κληθεί να εκλέξει νέο πρωθυπουργό.
Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου - ο λεγόμενος πρωινός καφές - όπου λήφθηκαν όλες οι αποφάσεις. Απουσίαζαν ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Ηλίας Μόσιαλος.
Υπάρχει επίσης και άλλο σενάριο το οποίο λέει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζητά με κορυφαίους υπουργούς αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για κυβέρνησης εθνικής  σωτηρίας.
“Τα ψέμματα τέλειωσαν” είπε νωρίτερα  στους δημοσιογράφους η Β. Παπανδρέου και λίγο μετά βγάζοντας εκτός κάδρου τον Γ. Παπανδρέου ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ακολούθησε μισή ώρα αργότερα η δήλωση του κ. Λιντζέρη που χαρακτήρισε υπόλογους τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος, μίλησε για έλλειμμα διακυβέρνησης και πρόσθεσε αμέσως μετά πως πλέον ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν.
Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του Ε. Βενιζέλου πως είναι αντίθετος στο δημοψήφισμα-εκβιασμό και ουσιαστικά άδειαζε τον Γ. Παπανδρέου ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έλεγαν όχι στο δημοψήφισμα ζητώντας τη σύγκληση των οργάνων δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την έξοδο στο Γ. Παπανδρέου.
Όλα τα ενδεχόμενα΄"παίζουν".
Όπως: Ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η ΚΟ να εκλέξει πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζητήσει από τα κόμματα, πρώτον, να ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, και, δεύτερον, να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Με αυτό το κεκτημένο να ζητήσει από τους εταίρους μας να μας καταβάλουν κανονικά στις 15 Νοεμβρίου την έκτη δόση.


Οι εκλογές θα γίνουν είτε άμεσα, είτε σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την απάντηση της Ένωσης. Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προετοιμάσει το έδαφος στο Βόλγαγκ Σόιμπλε. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.


Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποδεχθεί το σενάριο που του προτείνεται, τότε είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν οι ανεξαρτητοποιήσεις, η κυβέρνηση να πέσει εντός της ημέρας και το ΠΑΣΟΚ να διασπαστεί
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Κατεδαφίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο πάταγος που κάνουν τα μπάζα που πέφτουν συγκρίνονται μόνο με το εύρος του κακού που έχει κάνει στην χώρα. Σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη με πρώτο και κύριο τον Ε.Βενιζέλο ζητάνε από τον Γ.Παπανδρέου να ακυρώσει το δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει  χώρα να συρθεί σε αυτή την διαδικασία.
Πριν λίγο ανεξαρτητοποιήθηκε η Ε.Καϊλή και δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την κυβέρνηση αύριο και η βουλευτής Έλενα Παναρίτη (στενή συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου) δήλωσε ότι δεν θα τον ψηφίσει. Για τις 12.00 έχει συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Επίσης η Σούλα Μερεντίτη και ο Δ.Λιντζέρης ζήτησαν την παραίτηση Παπανδρέου και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να την υπερψηφίσουν αύριο.
 
Η Βάσω Παπανδρέου πριν λίγο δήλωσε ότι "Τα ψέματα τελείωσαν" ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδηςζητά σύγκληση Κ.Ο., "όχι" στο¨δημοψήφισμα και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου,μιλώντας στη ΝΕΤ, από τον Μίμη Ανδρουλάκη, από τον Μ.Χρυσοχοϊδης και βέβαια τον υπουργό Υγεία Ανδρέα Λοβέρδο, την Εύη Χριστοφιλοπούλου και πολλούς βουλευτές. 
Μόνη παραφωνία σε όλο αυτό το κύμα που πνίγει την κυβέρνηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης, που συστήνει "ψυχραιμία", ωστόσο και αυτός ζήτησε τη σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Ο Π.Μπεγλίτης με το αίμα των τεσσάρων Αρχηγών ακόμα στα χέρια του, ξέρει ότι δεν υπάρχει επόμενη ημέρα γι'αυτόν στο υπουργείο Εθνικής άμυνας και ίσως και γενικότερα στην πολιτική μετά το βρώμικο πραξικόπημα κατά της στρατιωτικής ηγεσίας και την υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας. Επίσης στηρίζει και ο Κ.Γείτονας τον Γ.Παπανδρέου.
Αύριο είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει θετική ψήφος στην Βουλή, ουσιαστικά έχει αφαιρεθεί η δεδηλωμένη. Μόνο τα δημοσιογραφικά "γιουσουφάκια" της τρόικας, στα κανάλια το μόνο που προτάσσουν είναι "Να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση πάνω απ' όλα για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις".
Τι αναμένεται; Η σύγκληση της Κ.Ο. και ανάκληση της απόφασης για δημοψήφισμα και παραίτηση της κυβέρνησης ή πτώση της κυβέρνησης αύριο στην Βουλή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com