Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Αποχωρησε ο Καρατζαφερης απο το προεδρικο μεγαρο

Αιφνιδιαστικά αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλλοντας παιχνίδια τακτικής από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στη συνάντηση με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Λυπάμαι εξαιρετικά γιατί σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς παίζουν παιχνίδια τακτικής και συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατήγγειλε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τα φαινόμενα αποχώρησε διότι αισθάνθηκε ότι οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις, παρουσία του κ. Κάρολου Παπούλια, όσο ο ίδιος βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο του Προεδρικού Μεγάρου. 

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες πληροφορίες, πριν από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφεραν ότι πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης θα αναλάμβανε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Την εικόνα αυτή ενίσχυσε η αναφορά του Γ.Παπανδρέου, κατά το μήνυμά του, ότι ο νέος πρωθυπουργός είναι «επιλογή ιδιαίτερα θεσμική» και «πρόσωπο που μας ενώνει».

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι τρικομματική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με τη συμμετοχή τριών στελεχών της ΝΔ και δύο από το ΛΑΟΣ.

Την ίδια ώρα, βουλευτές από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την φημολογούμενη επιλογή του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για τη θέση του νέου πρωθυπουργού.

Πολύ από αυτούς, απειλώντας ακόμα και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, σημειώνουν ότι ο κ. Πετσάλνικος ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας του δημοψηφίσματος.

Εντούτοις, οι ανατροπές είναι διαρκείς και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται άλλο -πολιτικό- πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού...

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, από τη Νέα Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωνε: «Στη ΝΔ δεν έγινε ποτέ πρόταση για το πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου. Αν τον πρότειναν η ΝΔ δεν θα έλεγε όχι».

Σημειώνεται ότι σύσκεψη δεν μετέχουν η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com