Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Πειραιάς τιμάει Λεγάκη και ΜελάΝα τιμήσει δύο ξεχωριστούς Πειραιώτες και μάλιστα γιατρούς, που έφυγαν σχετικά πρόσφατα από τη ζωή αποφάσισε μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου που έγινε ομόφωνα αποδεκτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Πρόκειται για τον Νίκο Λεγάκη και τον Τάκη Μελά που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας με διαφορά σχεδόν ενός χρόνου, τον Οκτώβριο του 2010 ο πρώτος σε ηλικία 70 ετών και ενώ ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, τον Νοέμβριο του 2009 ο δεύτερος σε ηλικία 59 ετών, σκορπίζοντας θλίψη και οδύνη σε όλους όσους τους είχαν γνωρίσει.

Κοινό τους γνώρισμα εκτός από την ενασχόληση με την ιατρική επιστήμη, υπήρξε η αγάπη και το πάθος για τον Πειραιά την οποία εκδήλωσαν μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Πέτυχαν μάλιστα και οι δύο, ως ανεξάρτητοι, μη ενταγμένοι στο σώμα κάποιας από τις παραδοσιακές παρατάξεις, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι αποσπώντας κολακευτικά σχόλια και τον σεβασμό όλων για την πορεία και προσφορά τους.

Για τους λόγους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα να τους τιμήσει αποδίδοντας σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου, το μεν όνομα του Νίκου Λεγάκη στην πλατεία που βρίσκεται στα Καμίνια επί των οδών Αγ. Ελευθερίου και Δωδεκανήσου, το δε όνομα του Τάκη Μελά στα δημοτικά πολυιατρεία στα Μανιάτικα, λόγω και της καταγωγής του από τη Μάνη.

Η οριστική απόφαση του Δ.Σ. Πειραιά θα ληφθεί σε προσεχή συνεδρίαση.

Παράλληλα αποφασίστηκε ή εξετάζεται – δεν διευκρινίστηκε - η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αποφασίσει για την απόδοση τιμής και σε άλλους εκλεκτούς Πειραιώτες που προσέφεραν στην πόλη και δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας.

Αφορμή για την απόφαση αυτή υπήρξε η πρόταση του Γιάννη Μίχα να τιμηθούν τόσο ο Γιάννης Παπασπύρου, που υπηρέτησε επί σειρά ετών τον Πειραιά  ως δήμαρχος και ως βουλευτής, όσο και ο Βασίλης Βουράκης που ήταν μέχρι τον θάνατό του ο παλαιότερος εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com