Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Το υπ. Οικονομικών στο κτίριο του Ρέντη


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για το πρώην βιομηχανικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως πράγματι θα παραλάβει σύντομα το ως άνω Κτίριο Γραφείων Δημόσιας Διοίκησης επί της οδού Θηβών 196-198 στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.

Το Κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15.766,59 μ2 με συνολική δομημένη επιφάνεια 32.766,59 μ2. Περιλαμβάνει 6 ορόφους χώρων εργασίας και 506 θέσεις στάθμευσης (248 υπαίθριες, 258 στεγασμένες). Στο ισόγειο εκτός από τους χώρους υποδοχής και εργασίας υπάρχουν χώροι ιατρείου και κυλικείου. Στο δώμα υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά panels για την ενεργειακή υποστήριξη του κτιρίου.  

Για το ίδιο κτίριο πάντοτε, εξετάζεται η πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού  κ. Παντελή Οικονόμου να στεγαστούν οι Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εκτός από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Υπολογίζεται πως από την μεταστέγαση αυτή θα εξοικονομηθούν 7.039.654,08 ευρώ ετησίως από ενοίκια που καταβάλλονται σήμερα σε περισσότερα  από πενήντα (50) κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

Το ζήτημα της μετακίνησης του προσωπικού έχει απασχολήσει το Υπουργείο και σχεδιάζεται η αντιμετώπισή του,  με ενδεχόμενη συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.


πηγη : pireas2day.gr

1 σχόλιο:

  1. παρα πολυ καλο μακαρι να μεταφερθει στον δημο μας αυτο θα ειναι καλο και για τους δημοτες αλλα γενικα δια την περιοχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com