Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Ξεκολλάει από την καρέκλα; (BINTEO)


Η μπάλα στην εξέδρα...

Για κυβέρνηση συνεργασίας και επαφές στο επόμενο διάστημα, μίλησε πάλι ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο. Το θέμα είναι ποιοι και αν θέλουν να συνεργαστούν μαζί του!
Η μπάλα στην εξέδρα...
Την πρόθεσή του για τη δημιουργία μίας ευρύτερης συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός σχολίασε πως θα συμβάλει στη δημιουργία μίας κυβέρνησης που θα έχει ως βασικό στόχο την ψήφιση και την εφαρμογή όσων χρειάζονται και απορρέουν από τις ιστορικές, όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.
"Σήμερα ήρθα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσω για την πρόθεση να συμβάλω στην δημιουργία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Μία κυβέρνηση που να έχει ως βασικό στόχο την ψήφιση και την εφαρμογή όσων χρειάζονται και απορρέουν από τις ιστορικές αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.
Η εφαρμογή τους είναι προϋπόθεση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, είναι σημαντικές οι στιγμές. Θα επιδιώξω τη δημιουργία της ευρύτατης συνεργασίας, θα υπάρξουν οι απαραίτητες διεργασίες μέσα στο επόμενο διάστημα", ήταν τα λόγια του κατά την αποχώρησή του από τον Προεδρικό Μέγαρο.

"Δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες", δήλωσε πριν από λίγο ο Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επανέλαβε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Ξεκολλάει από την καρέκλα; (BINTEO)
Πάντως, παραίτηση ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε και περιμένουμε να δούμε τι θα δηλώσει μετά το τέλος της συνάντησης με τον Κάρολο Παπούλια και τι θα προκύψει από τη συζήτηση των δύο ανδρών.
Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 12.05 στο προεδρικό μέγαρο και στην πόρτα τον υποδέχθηκε ο κ. Παπούλιας.
Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:
Παπανδρέου: "Οπως ξέρετε χθες η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας.
Δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες. Χρειάζεται προσπάθεια για να μην οδηγηθεί η χώρα στην περιπέτεια των εκλογών.
Στόχος είναι να φτάσουμε στην επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης για την χώρα.
Φοβάμαι μήπως η άρνηση στην συναίνεση ανησυχήσει τους ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα έστελενε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θέλει να μείνει στον στενό πυρήνα της ευρωζώνης".
Παπούλιας: "Τώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. Πρέπει να βρεθεί δρόμος συνενόησης. Θα καταβάλλω όσες ποσπάθειες μπορώ για το καλό της πατρίδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com