Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Ρολά για το BOWLING CENTERbowling_peiraia-1
Το ιστορικό Bowling Center στον Προφήτη Ηλία, κατέβασε ρολά μετά από 37 χρόνια λειτουργίας. Οι εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν από το καλοκαίρι ενώ τους οφείλονται ακόμα επιδόματα άδειας πάνω από δύο χρόνια, βρήκαν την επιχείρηση κλειστή μετά από έξωση του Δήμου Πειραιά. Για το θέμα αυτό οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου έκαναν σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Η εργοδοσία του BOWLING CENTER αξιοποιώντας την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που κατεδαφίζει τα εργατικά δικαιώματα και ενισχύει και νομοθετικά την εργοδοτική αυθαιρεσία  πέταξε στον δρόμο και χωρίς καμιά εξήγηση 17 εργαζόμενους. Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν πριν από το  καλοκαίρι και δεν έχουν πληρωθεί άδειες, δώρα και επιδόματα για τουλάχιστον δύο χρόνια
Όπως καταγγέλλει  με ανακοίνωση του το συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Πειραιά, οι εργαζόμενοι την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ενώ πήγαν να πιάσουν δουλειά βρήκαν την επιχείρηση κλειστά ..
Δεδομένου ότι, συνέπεια  της κυβερνητικής πολιτικής, το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων παίρνει μεγάλες διαστάσεις και δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στον δρόμο αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:
α) Να εξασφαλισθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο BOWLING CENTER και να πληρωθούν  τα οφειλόμενα.
β) Να λαμβάνουν όλοι οι άνεργοι το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις καθώς και την παροχή  δωρεάν κάλυψη τους με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Το ιστορικό Bowling Center στον Προφήτη Ηλία, κατέβασε ρολά μετά από 37 χρόνια λειτουργίας. Οι εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν από το καλοκαίρι ενώ τους οφείλονται ακόμα επιδόματα άδειας πάνω από δύο χρόνια, βρήκαν την επιχείρηση κλειστή μετά από έξωση του Δήμου Πειραιά.
Για το θέμα αυτό οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου έκαναν σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 
«Η εργοδοσία του BOWLING CENTER αξιοποιώντας την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που κατεδαφίζει τα εργατικά δικαιώματα και ενισχύει και νομοθετικά την εργοδοτική αυθαιρεσία  πέταξε στον δρόμο και χωρίς καμιά εξήγηση 17 εργαζόμενους. Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν πριν από το  καλοκαίρι και δεν έχουν πληρωθεί άδειες, δώρα και επιδόματα για τουλάχιστον δύο χρόνιαΌπως καταγγέλλει  με ανακοίνωση του το συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Πειραιά, οι εργαζόμενοι την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ενώ πήγαν να πιάσουν δουλειά βρήκαν την επιχείρηση κλειστά ..Δεδομένου ότι, συνέπεια  της κυβερνητικής πολιτικής, το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων παίρνει μεγάλες διαστάσεις και δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στον δρόμο αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε: 
α) Να εξασφαλισθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο BOWLING CENTER και να πληρωθούν  τα οφειλόμενα.
β) Να λαμβάνουν όλοι οι άνεργοι το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις καθώς και την παροχή  δωρεάν κάλυψη τους με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com