Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Δεν βρίσκει Υπουργό Οικονομικών ο Παπανδρέου-Αύριο ο ανασχηματισμός


Η αδυναμία να βρει Υπουργό Οικονομικών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "μπλόκαρε" τις διαδικασίες και ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (17/06) στις 9 το πρωί.

Ειδικότερα, την Παρασκευή (17/06)στις εννιά το πρωί θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, ενώ στη μία το μεσημέρι θα λάβει χώρα και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Η επίσημη εκδοχή είναι πως η καθυστέρηση οφείλεται σε τελευταίες διορθώσεις στο σχήμα, ωστόσο είναι φανερό πως το ζήτημα τουυπουργείου Οικονομικών δεν έχει λυθεί οριστικά.

Επιπλέον όλα δείχνουν πως ο άνθρωπος-κλειδί για την έξοδο της κυβέρνησης από την κρίση που ξέσπασε από το απόγευμα της Τετάρτης (15/06), είναι ο νυν υπουργόςΆμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.Προηγήθηκε η συνάντησή του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το μεσημέρι τηςΠέμπτης (16/06) πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου και επαναβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη των βουλευτών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης. Υπάρχει ακόμα η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πως, μετά και από την άρνηση του Λουκά Παπαδήμου να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ίσως να τεθεί επικεφαλής του υπουργείου οΕυάγγελος Βενιζέλος. Φυσικά μέχρι στιγμής ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι σίγουρο.
Τέλος, τα σενάρια αυτά λαμβάνουν ως δεδομένο ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποχωρεί από το εν λόγω υπουργείο.
Τα σενάρια περί ανασχηματισμούΤο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει απομάκρυνση πολλών υφυπουργών και συγχωνεύσεις υπουργείων.
Αυτοί που φέρονται σίγουροι ότι θα παραμείνουν είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο θα ανατεθούν αρμοδιότητες και του τομέα εργασίας και τουΑθλητισμού.
Αναβαθμισμένος θα είναι και ο νυν υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.
Γρίφος παραμένει αν θα παραμείνει στη θέση του ο Γ. Ραγκούσης, καθώς αν απομακρυνθεί η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, πιθανότατα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της.
Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ακούγεται μόνο το υπουργείο Εξωτερικών.
Ερωτηματικό παραμένει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Πάυλος Γερουλάνος καθώς σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια είτε θα μετακινηθεί στο υπουργείο Επικρατείας, είτε θα αναλάβει το γραφείου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου.
Τέλος εκτός κυβερνητικού σχήματος θα παραμείνει η Βάσω Παπανδρέου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και αν της προταθεί θέση θα αρνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com