Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Λ. Τζανή με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Δημήτρη Δημητρίου είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής με θέμα την καλύτερη αστική συγκοινωνία, την πύκνωση και τον εξορθολογισμό των λεωφορειακών γραμμών της πόλης, που σαν στόχο έχουν την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την απρόσκοπτη μετακίνησή τους εντός κι εκτός των ορίων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Συγκοινωνιών Ελένη Δαβγιώτη και ο Υποδιευθυντής Συγκοινωνιακού Έργου του ΟΑΣΑ, Άγγελος Ρουχωτάς.
Τα βασικά αιτήματα της Δημοτικής Αρχής προς τη διοίκηση του ΟΑΣΑ είναι:
-Η προσπάθεια πύκνωσης όλων των λεωφορειακών γραμμών του Δήμου
-Η διάθεση Λεωφορείων από την ΕΘΕΛ προς τον Δήμο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, από την Δημοτική Συγκοινωνία
-Η μη κατάργηση και συγχώνευση λεωφορειακών γραμμών, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας.
-Ο διαχωρισμός της γραμμής του Αγίου Μηνά (826) σε δύο γραμμές, εκ των οποίων η μία θα εξυπηρετηθεί με λεωφορείο που θα δώσει η ΕΘΕΛ στο Δήμο και θ’ αποτελέσει νέο δρομολόγιο της Δημοτικής συγκοινωνίας. Η συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου, αφενός θα πυκνώσει την γραμμή και θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους κατοίκους της περιοχής, αφετέρου θα εξυπηρετηθούν και άλλες περιοχές του ενοποιημένου Δήμου, όπως για παράδειγμα το νεκροταφείο του Σχιστού.
-Την πύκνωση των δρομολογίων των γραμμών 832 και 833 που εξυπηρετούν τις περιοχές Ευγένειας και Χαραυγής, δρομολόγια νέας γραμμής για την συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και δρομολόγηση λεωφορειακής γραμμής με αφετηρία το Κέντρο του Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη) που να συνδέει τις συνοικίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μεταξύ τους (κυκλική διαδρομή).
-Την παραχώρηση τους θερινούς μήνες ενός παλιού λεωφορείου για την εξυπηρέτηση της «διαδρομής των θερινών σινεμά», η οποία φιλοδοξεί η δημοτική αρχή ν’ αποτελέσει σημαντικό υπερτοπικό πολιτιστικό πόλο…
Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΑ αποδέχτηκε την κατ’ εξαίρεση μη κατάργηση και συγχώνευση των λεωφορειακών γραμμών, ενώ έκανε γνωστό στην αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ΕΘΕΛ θα παραχωρήσει με διαγωνισμό και έναντι πολύ μικρού τιμήματος, λεωφορεία στους Δήμους, ιδιαίτερα τύπου mini τα οποία ενδείκνυνται για μικρές, συχνές και ευέλικτες διαδρομές. Επίσης, αποδέχτηκε να παραχωρήσει ένα παλιό λεωφορείο στο Δήμο για τους θερινούς μήνες, έναντι πολύ μικρού (έως συμβολικού κόστους), ενώ για την πύκνωση των λεωφορειακών γραμμών δεσμεύτηκε να γίνει πιο εντατικός και πιο ουσιαστικός ο διάλογος και η διαβούλευση της Δημοτικής αρχής και του ΟΑΣΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τα προβλήματα στη μετακίνηση των δημοτών στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, «αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, γιατί δυσχεραίνουν την ομαλή πρόσβαση των δημοτών μας στις καθημερινές δραστηριότητες τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής.
«Χρειάζεται ένας συνολικός σχεδιασμός των δρομολογίων στην πόλη μας, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα ζουν πάνω από 150.000 πολίτες, ενώ δραστηριοποιούνται και εργάζονται ακόμα περισσότεροι… Θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν ότι αυτοί πολίτες δεν είναι πολίτες Γ’ κατηγορίας και αξίζουν με το παραπάνω μια ανθρώπινη συγκοινωνία. Στόχος μας είναι να τους την προσφέρουμε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com