Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Φωνη λαου....οργη???


αζική είναι σήμερα η συμμετοχή στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας καθώς από νωρίς το πρωί επικρατεί αυτή η εικόνα: Ομάδες διαδηλωτών καταφτάνουν στην πλατεία Συντάγματος, σχεδόν από κάθε γωνιά. Το κέντρο έχει γεμίσει διαδηλωτές, ενώ η ατμόσφαιρα είναι πολύ ηλεκτρισμένη με συνεχείς μικροεντάσεις με τους αστυνομικούς, των οποίων η παρουσία είναι πιο αισθητή από ποτέ.
 
Φωνή λαού...
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
12:46 Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσουν το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθούν Παπανδρέου-Παπούλιας
12:43 Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τον κόσμο μπροστά από το τοίχος
12:38 Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Ρηγίλλης, κοντά στην οικία του Κ. Μητσοτάκη
12:35 Χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στον μεταλικό φράχτη.
12:15 Οι διαδηλωτές άνοιξαν κερκόπορτα στον μεταλικό φράχτη επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας
Ένταση κατά την είσσοδο βουλευτών στη Βουλή
Μικροένταση προκλήθηκε τη στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού όταν διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του πέταξαν μπουκάλια να νεράντζια. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και με οχήματα τα οποία μετέφεραν βουλευτές, οχήματα τα οποία μπαίνουν στην Βουλή από την οδό Ζαλοκώστα.
Πρίν από λίγα λεπτά η πορεία του ΠΑΜΕ στην οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 10.000 άτομα έφτασε από την κάτω πλευρά της πλατείας. Ενώ από την πάνω πλευρά έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 6.000 άτομα μπροστά στον μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει κλούβες σε πολλούς δρόμους, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές και διευκολύνοντας τους βουλευτές που θέλουν να φτάσουν στη Βουλή, ενώ κατά μήκος της Βας. Κωνσταντίνου έχουν παραταχθεί 1.200 μηχανές της αστυνομίας.Ένταση επικράτησε στη Β. Κωνσταντίνου, στο ύψος της Ρηγίλλης, όταν διαδηλωτές εντόπισαν ομάδα βουλευτών που κατευθυνόταν προς το κοινοβούλιο. Τα ΜΑΤ επενέβησαν για να μη λάβει περαιτέρω έκταση το επεισόδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν και σε προσαγωγές.
Κλειστός είναι και ο Εθνικός Κήπος.
Από τα ξημερώματα δρόμοι γύρω από τη Βουλή είναι κλειστοί με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία.
Σύμφωνα με την τροχαία είναι κλειστή η οδός Ακαδημίας από το ύψος της Κανάρη, η Αμαλίας από τη Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον.
Οι «Αγανακτισμένοι έχουν δώσει ραντεβού από αυτή την ώρα σε τρία σημεία, προγραμματίζοντας αποκλεισμό της Βουλής. Τα σημεία συνάντησης είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο, η πλατεία Συντάγματος και ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό, ο οποίος ωστόσο θα παραμείνει ανοιχτός.
Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.30 με τους Αγανακτισμένους κατά της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού.

Live από Πρώτο Θέμα

Live εικόνα από Stop Cartel
Σηκώνουν τείχος γύρω από τη Βουλή
Η αστυνομία λαμβάνει μέτρα ούτως ώστε κανείς να μην μπορεί να το προσεγγίσει. Ήδη έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους μεταλλικά κάγκελα ενώ πληθαίνουν οι άνδρες των ΜΑΤ και οι κλούβες.
«Συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ.. Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις. Βασικός στόχος του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. είναι από τη μία να μην προκληθούν επεισόδια και ταυτόχρονα να μην υπάρξει αποκλεισμός της Βουλής όταν συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.
(Φωτορεπορτάζ στην gallery)
Κλειστό το κέντρο
Το κέντρο έχει ήδη κλείσει και η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αμαλίας από Συγγρού, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον και στην Ακαδημίας από την Κανάρη. Παράλληλα ελέγχονται και οι κάθετοι δρόμοι, από την πλευρά του Κολωνακίου.
Αγανάκτηση
Οι «Αγανακτισμένοι» στην Λαϊκή τους συνέλευση αποφάσισαν, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σήμερα με “τρία μεγάλα ραντεβού” μπροστά στη Βουλή, στο σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός» και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, από τις 7 το πρωί. Μέσα στα σχέδια τους είναι η περικύκλωση της Βουλής την ώρα που γίνεται η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της, το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Επίσης καλούν τον κόσμο να απέχει από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.
“Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μαΐου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά.
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του real-democracy.gr
«24 ώρες στο δρόμο!
Δίνουμε τη δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή
Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα. Δίνουμε τρία μεγάλα ραντεβού:
Όλοι την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 7 το πρωί:
1. Μπροστά στη Βουλή.
2. Στο μετρό Ευαγγελισμός.
3. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οργώνουμε την Αθήνα για να μεταφερθεί παντού το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος. Δίνουμε από τώρα αγωνιστικό ραντεβού για τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή:
ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος
11 Ιουνίου 2011»
Στο Καστρί το "Πόρτα-Πόρτα"
Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού οργανώνει σήμερα το κίνημα "Πόρτα-Πόρτα". Η συγκέντρωσή τους έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Καστρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com