Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Κρουαζιέρα: Αύξηση αφίξεων κατά 29,69% στον Πειραιά
Αύξηση 29,69% σημείωσαν το πρώτο 5μηνο του έτους οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού (κρουαζιέρας) στο Λιμάνι του Πειραιά, ποσοστό το οποίο είναι κατά 15% ανώτερο από το εκτιμώμενο ποσοστό επιβατών στις αρχές του έτους.
Οι αφιξοαναχωρήσεις κατά το 2011 ανήλθαν σε 567.085 έναντι 437.274 του 2010.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Παρά τη χειμερινή περίοδο, την οποία εμπεριέχει το πρώτο 5μηνο κάθε έτους, η αύξηση των ξένων επισκεπτών στον Πειραιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δικαιώνει τους στόχους του Ο.Λ.Π. Α.Ε. που ονόμασε το 2011 «Έτος Κρουαζιέρας», αλλά και τις επενδυτικές επιλογές του στο Πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, ύψους 600 εκατ. ευρώ μόνο για την κρουαζιέρα.
Σημειώνεται ότι ήδη ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. εκσυγχρόνισε πλήρως τον Διεθνή Α’ Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας, το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει πλήρως τον Β’ Διεθνή Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας, ενώ με την παραχώρηση της «Παγόδας» προβλέπεται και δημιουργία Γ’ Διεθνή Σταθμού Κρουαζιέρας, οι οποίοι θα μπορούν άνετα να εξυπηρετούν 35.000 επιβάτες ημερησίως. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. διατηρεί σήμερα 9 θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, οι οποίες μέχρι το 2015 θα αυξηθούν σε 16, καθιστώντας έτσι τον Πειραιά ως το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου.
Παρά το τεράστιο επενδυτικό του πρόγραμμα, οι υπηρεσίες που τιμολογεί ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. είναι κατά 40% φθηνότερες απ’ όλες τις τιμολογήσεις των λιμανιών της Δυτικής Μεσογείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com