Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Το πρώτο ψήφισμα των Aγανακτισμένων στο Σύνταγμα (vids+pics)


Oι δρόμοι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι στο κέντρο της Αθήνας, σε αντίθεση με το Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου δε συγκεντρώθηκε ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός διαδηλωτών την Κυριακή (29.05), ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι έγιναν ένα και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας.
Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός φαίνεται ότι στα χέρια της νεολαίας. Μάλιστα, ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η διαδικασία των ανοιχτών συνελεύσεων που οδηγούν σε προτάσεις και σχεδιασμούς δράσεις.
Μια από τις πρώτες αποφάσεις της συνέλευσης ήταν το παρακάτω ψήφισμα-κάλεσμα σε όλους τους πολίτες πέρα από κόμματα.
Διαβάστε το "Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος":
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
'Αμεση δημοκρατία τώρα! Ισοτητα - δικαιοσύνη – αξιοπρέπεια! Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δενσσα των Αγανακτισμένων της Κυριακής (29.05) στο Σύνταγμα, με περίπου 100.000 από αυτούς να διαδηλώνουν, φανέρωσε τις τεράστιες διαστάσεις της ειρηνικής αυτής διαμαρτυρίας. Παράλληλα, η έκδοση ψηφίσματος ήταν ο "καρπός" της συνέλευσης του Συντάγματος.
 δόθηκε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com