Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

H πώληση του Τζούριτς


Ο Τζούριτς φέτος θα ακολουθήσει τον δρόμο του Μίλκοβιτς, θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, μόνο, που αυτή την φορά, οι Πειραιώτες θα έχουν οικονομικό όφελος. Ο Φράγκος και η εποχή των διαχειριστών ξένου χρήματος που μας τελείωσε. Γράφει ο Στέφανος Λεμονίδης.

Πέρυσι "κλαίγαμε" για την απώλεια του Μίλκοβιτς και γράφατε αναθέματα και κατάρες, ενώ λοιδωρούσατε τον Τζούριτς τουλάχιστον ως τα μισά της περιόδου. Φέτος "κλαίμε" για την απώλεια  του Τζούριτς αφού θα φορέσει τη φανέλα της πρωταθλήτριας κόσμου με οικονομικό όφελος για τον Ολυμπιακό.

Η πώληση του ήταν μια σοφή κίνηση, αφού αν τον κρατούσαν με το ζόρι θα είχαν στον Ολυμπιακό ένα δυσαρεστημένο παίκτη, που το επόμενο καλοκαίρι θα ήταν ελεύθερος και δεν θα έμπαινε ευρώ στο ταμείο.

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να κρατήσει τον Τζούριτς, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν πολυτέλεια, καθώς δεν έχει στόχο των ευρωπαϊκή καταξίωση, παρά μόνο την κορυφή στην Ελλάδα.

Και μπορεί να ξαναπάρει για τέταρτη συνεχή φορά το πρωτάθλημα, αφού  ίναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει Έλληνες παίκτες εξάδας. Ο Ανδρέας Φράγκος σημείωσε τρομερή βελτίωση και ως βασικός στην Εθνική θα είναι του χρόνου η κολώνα που θα βασισθεί η ομάδα, μαζί βέβαια  με τον Φιλίποφ που είναι κι αυτός ο πρώτος πασαδόρος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Δίπλα σε αυτούς υπάρχει ένας εκ των Κουζούνη, Κοκκινάκη για τη θέση του λίμπερο και αμέσως-αμέσως υπάρχει μια τριπλέτα στην οποία μπορεί να προστεθεί ακόμη ένας ταλαντούχος παίκτης(Κανέλος, Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Πελεκούδας) που θα φτιάξουν τετράδα. Μετά απομένει η επιλογή των ξένων και το πρόβλημα πλέον θα είναι η φερεγγυότητα της διοίκησης. Αυτή που θα κάνει τον διακανονισμό για τα χρέη της περασμένης περιόδου και θα πληρώνει στην ώρα της.

Στη διοίκηση του Ολυμπιακού επομένως πρέπει να μπουν άτομα που θα βάζουν λεφτά από την τσέπη του ή θα βρίσκουν λεφτά είτε από επιχειρηματίες είτε από χορηγούς. Η εποχή των διαχειριστών ξένου χρήματος μας τελείωσε και στο συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν πρόσωπα που απλά θα φωτογραφίζονται με τις κούπες και θα κάνουν λεζάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com