Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απέστειλε στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο επιστολή σχετικά με τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων, η οποία έχει ως ακολούθως :
Κύριε Δήμαρχε,
 
          Με αφορμή έντονα παράπονα που επανειλημμένα δεχόμαστε από πολλά μέλη μας, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας, σχετικά με την κατάληψη πεζοδρομίων από μοτοποδήλατα και μηχανές, όπως και για την κυκλοφορία τους στους πεζοδρόμους, επιθυμούμε να τονίσουμε τα εξής:
 
Θεωρούμε, ότι η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο πλήττει την αισθητική εμφάνιση της πόλης μας και εμποδίζει την προσπέλαση του καταναλωτικού κοινού στα καταστήματα, αλλά επιπλέον δυσχεραίνει την απρόσκοπτη και ασφαλή κίνηση των πεζών, δημιουργώντας κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της κυκλοφορίας τους επί των οδών.
 
          Επειδή πιστεύουμε, ότι ο σκοπός της δημιουργίας πεζοδρόμων και πεζοδρομίων είναι η άνετη διακίνηση των πολιτών και όχι άλλος, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, σε συνεργασία με την Τροχαία Πειραιά, για τον καθορισμό ειδικών χώρων στάθμευσης των δικύκλων, κατά τα πρότυπα άλλων μεγάλων πόλεων.
 
          Ενδεικτικά προτείνουμε την δημιουργία ειδικού χώρου στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου – μεταξύ των οδών Καραϊσκου και Ηρ. Πολυτεχνείου με ειδική σήμανση που να απαγορεύει τη διέλευση των Ι.Χ.
 
          Ευελπιστώντας στην ευνοϊκή εξέταση του αιτήματός μας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε σχετική απάντησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com