Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

"Με μια έκρηξη θα ανατιναχθούμε όλοι"«Ολες οι κυβερνήσεις μάς αντιμετωπίζουν σαν παρακατιανούς. Σαν να μην έχει καμία αξία η δική μας ζωή. Αν γίνει ένα ατύχημα, μία έκρηξη, θα ανατιναχθούμε όλοι. Όχι μόνο το Πέραμα, όλος ο Πειραιάς» λέει στην Εν Πειραιεί, ένας από τους πολλούς Περαματιώτες που ζουν μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τα λεγόμενα καζάνια του θανάτου.


Αποκαλεί αδιάφορες τις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ να ελευθερώσουν την πόλη τους από τις εταιρείες πετρελαιοειδών που βρίσκονται εγκατεστημένες εδώ και δεκαετίες στην πόλη τους. «Κανείς δεν τολμά να θίξει τα συμφέροντα των μεγαλοεταιρειών. Σε κάθε προεκλογική περίοδο, όλοι θυμούνται το Πέραμα. Μας υπόσχονται ότι θα απομακρυνθούν αλλά μετά τις εκλογές όλα ξεχνιούνται» προσθέτει.
«Αν γίνει μια έκρηξη θα καούμε ζωντανοί, διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος διαφυγής. Κανείς, όμως, δεν ενδιαφέρεται για μας. Αυτοί μένουν στα βόρεια προάστια και ο λαουτζίκος στις “βόμβες” του Περάματος» υπογράμμισε άλλη μία κάτοικος της περιοχής.
Κάποιοι το ’χουν πάρει απόφαση. «Τα καζάνια δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το Πέραμα. Είμαστε καταδικασμένοι και ξεγραμμένοι από την κεντρική εξουσία».
Πρόσφατα, ο δήμος Περάματος συμπεριελήφθη μεταξύ των δήμων που εισπράττουν αντισταθμιστικά οφέλη από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την επιβάρυνσή τους από τις εταιρείες των πετρελαιοειδών και τις αποθήκες χημικών. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα το επιτείνει λέει κάποιος άλλος. «Δηλαδή, ο δήμος θα εισπράττει χρήματα για να μην αντιδρά στη λειτουργία τους. Ο κίνδυνος, όμως, που διατρέχουμε, εμείς οι κάτοικοι, καθημερινά, δεν μειώνεται».
Ένα τμήμα του χώρου των πετρελαιοεταιρειών θα ελευθερωθεί για να καταπατηθεί από την Κινεζική COSCO για τη δημιουργία του τρίτου προβλήτα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες αποθήκευσης και διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων. «Αυτό υπάρχει, από ότι ακούμε, στα άμεσα σχέδια του ΟΛΠ. Για τις υπόλοιπες δεξαμενές δεν έχει υπάρχει καμία σκέψη» μάς ανέφερε μία γυναίκα συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
Τα τελευταία 16 χρόνια έχουν εκδηλωθεί δύο πυρκαγιές στη CYCLON και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν επήλθε το μοιραίο. Μια φωτιά που θα προκαλούσε τον όλεθρο. Μια έκρηξη με εκατόμβες νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελάτε στο νέο μας site www.pireaspiraeus.com